Apulanta-museo aukeaa - katso kuvat! Vaihtuvaan näyttelyyn tulossa Tehosekoitin ja Sliipparit?

Aatu Raninen

Apulanta-museo avaa tänään vihdoin ovensa Hennalassa klo 15. Yhtye lupailee, että ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi tarjolla on sata ämpäriä, kahvia ja pullaa, sekä tietenkin kiinnostava museonäyttely.

Tarkemmin paikkaa nimitetään Apulandiaksi, joka koostuu museosta, kahvilasta ja punkrock-yhtyeen omista toimitiloista. Apulannan Sipe Santapukki toivoo paikasta bändin ja sen fanien kohtaamispaikkaa, mutta kahvila houkuttelee muitakin, ja lähivuosina Hennalan alueesta voi rakentua kokonainen uusi kaupunginosa.

- Tässä ajassa minua miellyttää ajatus aidosti sosiaalisesta paikasta, jossa voi olla ”offline”. Ei tarvitse vain Instagramin pärstäkuvan välityksellä kommunikoida, vaan voi tehdä sen kasvotusten, Santapukki sanoo.

Helsingintien varteen entisen Sotilasmusiikkimuseon tiloihin perustettu museo esittelee muun muassa kultalevyjä, faniposteja, videotallenteita ja Heinolasta rahdatun alkuperäinen treenikämpän.

- Tavoitteena olisi saada jotakin materiaalia meidän historian jokaisesta keikasta. Faneilta varmasti löytyy videoita, kuvia ja muita muistoja, joita otamme vastaan, Santapukki paljastaa.

Avajaiset sujuvat vielä puhtaasti Apulannan merkeissä, mutta suunnitelmissa on laajentaa konseptia Suomi-rockin muihinkin yhtyeisiin. Tavaraa on saatu jo esimerkiksi Sleepy Sleepersiltä.

- Vaihtuvan näyttelyn osasto on jo suunniteltu, ja etsitty paikkakin, se tulee sitten jatkossa. Lisää tavaraa on suorastaan jonoksi asti tulossa.

- Siinä vaiheessa kun saamme ovet auki Tehosekoittimen arkistoihin, niin jotenkin mulla on sellainen fiilis, että Teharit olisi se oikea bändi siihen ensimmäiseen vaihtuvaan näyttelyyn. Varsinkin kun ajattelee meidän yhteistä historiaa, Santapukki miettii.

Apulandia

Apulanta-museon avajaiset tänään klo 15-21.

Apulandia, eli Apulanta-museo ja kahvila sijaitsevat Hennalan-varuskunta-alueen laidalla osoitteessa Helsingintie 199. Kulku museoon tapahtuu Helsingintien kautta. Samassa pihapiirissä on Sotilaslääketieteen museo.

Apulandia avoinna perjantaisin kello 11-17, lauantaisin kello 10-16 ja sunnuntaisin kello 12-16.

Kommentoi