Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahtelaiskuvaajan otos menestyi

Lahtelainen valokuvaaja Petri Koivisto on palkittu kansainvälisillä Kuusamo Nature Photo -luontokuvafestivaaleilla Nature Photo -kilpailussa. Hän sijoittui Tankotanssija-kuvallaan luomusarjan toiselle sijalle yli 700 kilpailukuvan joukosta.

Kuva keijukorennosta katulamppujen loisteessa on otettu syksyllä 2015 Lahden Kujalassa. Tuomaristo kehui klassisen väripallokuvan vastavärien luovan hienon värimaailman, jota alaosan musta tukee. Korren ja korennon ohuet figuurit piirtyvät harmonisesti vasten limittäisiä väripalloja.

Graafikkonakin työskentelevä Petri Koivisto kertoo kuvaavansa usein taiteellisia kasvi- ja hyönteiskuvia auringonlaskun ja hämärän aikaan. Kuviaan hän arkistoi yleisön seurattavaksi Instagram-palveluun tunnuksella koivistodesign.

- Tämä kuva valikoitui kilpailuun, koska onnistuin pelkistämään siinä olennaisen muutamiin yksinkertaisiin muotoihin - korento ikään kuin näyttää tanssivan katuvalojen discossa.

Sarjassa oli sallittua vain peruskuvankäsittely. Kuusamo Nature Photo -kilpailu on toiseksi suosituin luontokuvakisa Suomessa, kuvia lähetettiin ennätysmäärä, 1366.