"Litkut lärviin, katu kutsuu!" - legendaarinen Jarttu jää eläkkeelle

Yksi aikakausi lahtelaisen kulttuurin historiassa päättyy lauantaina 26.11.2016, kun pitkän päivätyön ravintola Torven sisältövastaavana ja portinvartijana tehnyt Jarttu Mustonen siirtyy eläkkeelle juhlien saattelemana.

Jo 80-luvun alussa Torvessa työskentelyn aloittanut Jarttu on palkittu elämäntyöstään lahtelaisen kulttuurin hyväksi Hämeen Taidetoimikunnan Pro Arte Tawastica-kunniakirjalla. Monista tunnustuksista lisäksi mainittakoon, että Mustonen on valittu Uuden Lahden äänestyksessä Lahen äijien äijäksi ja palkittu elämäntyöstään Femma-gaalassa. Jarttu on vuosien varrella herättänyt kunnioitusta lukemattomissa Loviisankatu 8:n asiakkaissa järkähtämättömällä olemuksellaan ja riemukkailla sutkautuksillaan, monet juhlijat muistavat Jartun lämminhenkisen kehoituksen “Litkut lärviin, katu kutsuu!” vauhdittaneen heitä lähdön hetkellä.

Jartun läksiäisjuhlat järjestetään lauantaina 26.11. klo 21 Tirrassa ja Torvessa. Kahden kerroksen esiintyvät muiden muassa Marko Haavisto & Poutahaukat, Jimi Tenor, Levitators, Lätsävaara Oy ja Lovemakers. Lisäksi Soittajien Sunnuntai kaivetaan naftaliinista Jartun kunniaksi, jamit käynnistyvät Tirrassa sunnuntaina klo 14. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.