Nuuskamällien siivoamiseen kyllästyttiin Lahden jäähalleissa - jatkossa sakotetaan kaikkia

Launeen jäähallin omistajat ja henkilökunta ovat kyllästyneet nuuskaavien jääkiekkoilijoiden siivottomuuteen. Jani Keronen

Aatu Raninen

Lahden Urheiluhalliyhdistys on lähettänyt Isku Areenan ja Launeen jäähallin eli Sol Areenan käyttäjille tiukkasanaisen kirjeen, jossa penätään nuuskan käyttökiellon noudattamista ja turhan epäsiisteyden aiheuttamista.

Jäähallien omistajat ja kunnossapitäjät ovat kyllästyneet siihen, että kielloista huolimatta nuuskan käyttö rehottaa jäähallin tiloissa, ja käytetyt nuuskamällit heitellään minne sattuu.

- Se, että joku käyttää sitä hallin ulkopuolella, on hänen oma asiansa. Mutta siinä vaiheessa, kun nuuskaa keräillään hallin lattioista, katoista ja seinistä, ei sen käyttö ole enää yksityisasia, kirjeessä todetaan.

Kirjeen saatetekstin mukaan hallin henkilökunta on puhunut muun muassa istumalakosta, joka tarkoittaisi hallin sulkemista lakon ajaksi.

- Nuuskaajat eivät näytä kunnioittavan lainkaan hallin henkilökunnan työpanosta, kirje jatkuu.

Kirjeessä Urheiluhalliyhdistys asettaakin hallia käyttäville joukkueille ja ryhmille ukaasin, että 1.1.2017 alkaen ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan kollektiivisesti ja "tuntuvasti" kaikilta hallia käyttäviltä, mikäli nuuskamällejä löytyy muualta kuin roskakoreista.

Kirjeessä ei kuitenkaan täsmennetä miten laskutus tulisi tapahtumaan.

- Olemme kirjoittaneet ko. tekstin pahoilla mielin, koska valtaosa käyttäjistämme käyttäytyy asiallisesi, kirjeen saatetekstissä todetaan.

- Ne, jotka nuuskaa laittelevat eri paikkoihin voivat hiljaa itsekseen miettiä, onko toiminta mielekästä.

Päivitetty 13:39. Kirje on suunnattu myös Isku Areenan käyttäjille.

Keskustelu