Lahtelaiset lähtevät markkinoimaan talvitapahtumien osaamistaan Kiinaan

Tommi Berg

Kuluvalla viikolla lahtelaisia kaupungin, Lahti Regionin, LADECin ja Vierumäen ja Pajulahden urheiluopistojen edustajia lähtee yhdessä Finpron, Jokereiden ja Visit Finlandin kanssa viemään talviosaamistaan Kiinan markkinoille. Delegaatiota johtaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

- Haemme Kiinasta markkinoita laajalla rintamalla. Meillä on valmennusosaamista, urheiluareenojen rakentamistaitoa ja keinoja, joilla houkutellaan ihmiset laduille, kaukaloihin ja rinteisiin. Erityisesti Lahdella on taitoa järjestää Lahti2017-kisojen tasoisia kansainvälisiä suurtapahtumia. Haluamme hyödyntää erityisesti Pekingin talviolympialaisten mukanaan tuomaa erityiskiinnostusta Lahden MM-kisoja kohtaan, kertoo Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

Pekingin talviolympialaisiin on aikaa viisi vuotta. Kiina painii samojen liikkumattomuusongelmien kanssa kuin länsimaat. Tavoitteena on saada 300 miljoonaa kiinalaista harrastamaan talviurheilua seuraavan viiden vuoden aikana. Kiinaan rakennetaan ennen olympialaisia muun muassa 1 500 uutta jäähallia ja kehitetään talviurheiluosaamisen ja talvitapahtumien järjestämisen huippuosaamista.

Lahtelaiset menevät Pekingiin esittelemään omaa osaamistaan sekä mahdollisuuksia hyödyntää lahtelaista osaamista olympialaisten järjestelyissä että kisoissa pärjäämisessä. Tavoitteena on myös houkutella kiinalaisia matkailijoita Suomeen ja Lahden alueelle. Suomessa on puhdas luonto ja raikas ilma, joka on kiinalaisille ainutlaatuinen kokemus.

Lahti tähyää Kiinan markkinoille yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa.

- Suomi on pieni maa, joten vain tekemällä yhteistyötä voimme onnistua Kiinan suurilla markkinoilla. Rovaniemellä on pitkä kokemus, laaja matkailullinen osaaminen sekä pohjoismaisesta talvesta kiinnostunut matkanjärjestäjäverkosto. Lahdella puolestaan on tunnustettu talvitapahtumaosaaminen, monipuolinen toimijakenttä ja erinomainen saavutettavuus. Molemmat hyötyvät yhteistyöstä, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta muistuttaa.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen tapaavat Kiinan matkallaan urheiluministeri Mr.Gov Zhong-wen:in ja he esittävät hänelle kutsun Lahti2017 kisojen yhteydessä järjestettävään Kiina-Suomi -seminaariin.

Kommentoi