Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terho Anttolainen vaihtaa jälleen puoluetta - tällä valtuustokaudella jo neljän puolueen edustajana

Lahden nykyisessä valtuustossa istuva Terho Anttolainen ilmoittaa eronneensa kokoomuksesta ja liittyneensä itsenäisyyspuolueeseen. Näin ollen Itsenäisyyspuolue on saanut ensimmäisen edustajansa Lahden valtuustoon. Anttolainen ilmoittaa myös pyrkivänsä uuteen valtuustoon itsenäisyyspuolueen ehdokkaana.

Anttolainen istui tähän asti samassa valtuustoryhmässä kolmen kokoomuksen valtuustoryhmästä eronneen valtuutetun kanssa. Kyseinen ryhmä on kutsunut itseään Kokoomuslaisten kansalaisryhmäksi, mutta nimeä ei ole hyväksytty valtuustossa viralliseen käyttöön sekaannusten välttämiseksi.

Anttolainen olisi halunnut lähteä ehdokkaasi kokoomuksen virallisen ryhmän listalla. Hän kertoi ilmaisseensa kiinnostuksensa jo heinäkuussa. Asia ei kuitenkaan edennyt Anttolaisen toivomalla tavalla, joten hän päätti liittyä Itsenäisyyspuolueeseen. Siellä jäseneksi liittyminen onnistui kuulemma kahdessa tunnissa.

Anttolaisen mukaan eron syynä on luottamuksen menettäminen kokoomukseen ja "puolueen epärehellinen jatkuva epädemokraattinen toiminta". Hän toteaa ihmettelevänsä, miksi ei päässyt ehdokkaaksi, vaikka oli jo kokoomuksen jäsen.

Anttolainen nousi Nastolan kunnanvaltuustoon perussuomalaisten riveistä vuonna 2012. Hän vaihtoi kristillisten ryhmään syksyllä 2013 ja perusti itsenäisen valtuustoryhmän heinäkuussa 2015. Lahdessa Anttolainen liittyi viime vuoden alussa Matti Katajan ja Seppo Hakalan ohella Ryhmä 2016:een. Kyseinen ryhmä vaihtoi nimensä Kokoomuslaisten kansalaisryhmäksi Sari Niinistön liityttyä ryhmään syksyllä.

Toisin sanoen Anttolainen ehtii toimia valtuustossa tämän kauden aikana neljän eri puolueen ja tarkalleen ottaen kuuden eri valtuustoryhmän riveissä.

Anttolainen näkee puolueiden ja valtuustoryhmien vaihtamisen enemmän positiviisena kuin negatiivisena asiana.

- Pidän tätä koulutuksena. On erittäin valaisevaa nähdä, miten eri puolueet toimivat. Joskus tie päättyy, mutta haluan edelleen palvella kansaa.