Uudella levyllä laulaa erilainen Aki Samuli

Aki Samulilta on julkaistu toinen albumi Sama takki, eri mies. Artisti toivoo kuuntelijoiden saavan voimaa ja uskoa kappaleiden rohkeistakin sanoituksista. Sami Kuusivirta

Soili Kaivosoja

Aki Samulin motto ”Paikassa paikan tavalla” pitää edelleen hyvin paikkansa. Persoonallinen nuori artisti on karistellut vuoden 2015 tangokuninkaan viittaa harteiltaan, unohtamatta kuitenkaan kokonaan tangoa, joka toi hänet koko kansan tietoisuuteen.

Helmikuussa kauppoihin tuli hänen uusin albuminsa Sama takki, eri mies. Uusi albumi kuvaa tangokuningasvuoden jälkeistä aikaa.

- Uusi levy on aivan erilainen kuin ensimmäinen Tahdon-albumi. Mikäli ne soittaa peräkkäin, niin kuulija kuulee varmaan monipuolisuuteni. Ensimmäinen oli paljon perinteisempää, niin kuin sen kuului ollakin. Silloin minulla ei ollut vielä kilometrejä eikä kokemusta alla samalla lailla kuin nykyisin, lomalta tavoitettu Aki Samuli kertoo.

Uusi levy sisältää monipuolisia tarinoita oikeasta elämästä. Arat, rohkeat ja toivoa antavat sanoitukset on yhdistetty levyllä mielenkiintoisiin sävellyksiin ja tuotantoihin.

- Toivon, että kuulija voi samaistua kappaleitteni sanomaan ja saada niistä voimaa, uskoa sekä vastauksia myös omaan elämäänsä.

Nastolalaisartisti myöntää, että kulunut vuosi on ollut haipakkaa, ja on sitä jatkossakin.

- Tällä hetkellä keikkoja kiinnitetään jo ensi vuodelle. Kalenterissa ei taida olla yhtään vapaata lauantaita. Onhan se tietysti hieman pelottavaa, mutta sen kanssa pärjää, kun ajattelee vain viikon kerrallaan eteenpäin.

Aki Samulin ei tarvinnut miettiä kovin kauaa, miten käyttää kahden viikon keikkatauon. Hän ei halunnut lähteä matkalle, vaan tapaa lomansa aikana ystäviä ja tuttujaan.

- En koskaan pääse kenenkään syntymäpäiville tai häihin keikkojen vuoksi. Sen takia halusin pyhittää loman ystävien tapaamiseen.

Kohti omaa artistiuraa suunnannut laulaja kiertää keikoilla yhdessä Fantasia-orkesterin kanssa. Yhteistyötä on kestänyt nyt vuoden ja hän toivoo, että se jatkuisi vielä pitkään.

- Fantasia on Suomen kovimpia tanssipuolen orkestereita. Heidän kanssaan on hienoa mennä keikalle kuin keikalle. Tavoitteeni on, että ei olisi mitään ovia, joita me emme voisi avata.

Vertauksella hän tarkoittaa niin musiikillista puolta kuin keikkojen kokoakin.

- On sama, onko yleisö kuusi henkeä vai tuhat. Fiilis esiintyessä on aina yhtä hyvä, hän vakuuttaa.

Viisi vuotta Villähteellä asunut Aki Samuli haluaa lähettää lämpimät kiitoksensa nastolalaisille, joilta on saanut tukea uransa aikana.

- Ensimmäinen joulukonserttini Nastolan kirkossa on jäänyt lämpimänä mieleen. Kirkko oli tupaten täynnä ihmisiä ja tunnelma oli todella hieno. Oman kylän tuki on ollut tärkeä ja on sitä edelleen. On hienoa kertoa tuolla keikkoja kiertäessä olevansa kotoisin Nastolasta.

Aki Samuli keikalla

Sunnuntaina 26.2. kello 14.30 hiihdon MM-kisojen Festival Arenalla Suurhallissa.

Keskustelu