Konsta Hietanen haluaa tehdä musiikkinsa itse - "Vanhoilla meriiteillä olisi päässyt helpommallakin"

- Jalkapallouran loppuessa päätin, että kolme vuotta tehdään cover-musiikkia ja sitten ruvetaan työstämään omia hengentuotteita. Se suunnitelma natsasi aika hyvin.

Konsta-taiteilijanimellä nykyisin esiintyvä Konsta Hietanen tunnustautuu perusluonteeltaan hajamieliseksi, mutta kun jokin intohimo vie mennessään, kuoriutuu lahtelaisesta täsmällinen ja määrätietoinen uurastaja.

Näyttelemisen ja jalkapallon jälkeen nyt on taas täysillä musiikin vuoro.

Viime vuodet hän on keikkaillut Vox Undercover -yhtyeen kanssa esittäen cover-kappaleita. Bändi taustalla on yhä sama, mutta kappaleet ovat vaihtumassa omiksi.

Äskettäin julkaistut kappaleet Kasvanut vinoon, Tämän illan ja Lennellään saavat lähiaikoina vielä seuraa ”kunnon kesäbiisistä”.

- Fiilis on helpottunut. Rima oli korkealla, joten oli vähän aloittamisen vaikeuttakin, mutta singlet syntyivät ajallaan, Konsta sanoo.

- - -

Konsta (32) kertoo jopa yllättyneensä saatuaan musiikista ammatin näin nopeasti. Alkuun se vaati rohkeutta heittäytyä erilaisiin haasteisiin.

- Halusin kehittää itseäni mahdollisimman paljon ja nopeasti, ja ottaa vastaan kaikki mahdolliset keikat.

Takana onkin jo kolmisen sataa esiintymistä, mutta niiden saamiseksi sai soittaa musiikkia laidasta laitaan.

- Jo ekoille keikoille treenasin yhden Eminemin biisin nähdäkseni pystyisinkö vetämään räppibiisin kitaralla kompaten, Konsta sanoo.

Myöhemmin yhtye on soittanut esimerkiksi Cheekiä, Red Hot Chili Peppersiä ja vanhempaa sulassa sovussa.

- Siitä tuli meidän valttikortti, että keikalla yleisö voi kuulla ihan mitä tahansa.

- Ja se hioi taitoja. Cover-taustan monipuolisuus toivottavasti kuuluu uusissa kappaleissani.

- - -

Tenavatähteys ja Daa-da Daa-da ovatkin historiaa, kun uusi tuotanto edustaa tarttuvaa radiopoppia. Siihen Konsta ei kuitenkaan halua lokeroitua ja urautua.

- Haluan tehdä monipuolisia kappaleita, mutta jonkinlainen punainen lanka niissä on oltava, että tunnistettavuus säilyy.

Konsta kertoo, että alkuvaiheissa musiikinteko oli osaksi myös ”potutuksen” purkamista.

- Sävelet ja sanoitukset ovat kääntyneet positiivisemmiksi. Haluan, että keikoilla yleisö saa hyppiä, pomppia ja nauraa, sehän on osa persoonaani. Ettei vain uida syvissä vesissä.

Kappaleita artistin pöytälaatikkoon on viime vuosien aikana kertynyt parinkin pitkäsoiton verran, joten lisää on tulossa, mahdollisesti musiikkivideokin.

- Ensimmäisen albumin haluaisin valmiiksi ensi vuonna, Konsta sanoo.

- - -

Moni artisti miettii uransa aikana kielikysymystä, niin myös Konsta. Vuonna 2013 julkaistu sinkku This Vicious Love oli englanninkielinen, ja ainakin tällä haavaa myös viimeinen.

- Alun perin en kuunnellut suomenkielistä musiikkia juuri lainkaan, mutta sitten kun kokeilin, jäi enkkumusa kokonaan. Putkiaivot siirtyivät Eppu Normaaliin, Juha Vainioon, Juha Tapioon, Olavi Uusivirtaan ja Haloo Helsinkiin, Konsta nauraa.

- Suomi on hankalampi kieli kirjoittaa, mutta se vain iskee yleisöön, tunteet välittyvät paremmin.

Kuinka hyvin kappaleet sitten menestyvät, siitä hän ei kanna huolta.

- Jos menestystä tulee, niin sitten tulee, mutta se riippuu musiikista ja kuulijoista. En voi päättää mitä tunnet laulujani kohtaan. Voin vain yrittää tehdä aina parempia ja parempia biisejä.

- - -

Yksi Konstan idoleista on nyt poissa. Audioslave- ja Soundgarden-yhtyeiden keulakuvana tunnetun Chris Cornellin taannoinen itsemurha sai Hietasen lataamaan Facebookiin tunteikkaan versionsa I Am The Highway -kappaleesta.

- Kun aloin tekemään trubaduurikeikkoja, ja mietin voisko musta tulla vielä ammattilaulaja, niin nimenomaan Cornellin kappaleista se lähti. Hän oli minulle laulullinen esikuva numero yksi.

Toinen käänteen tekevä hetki uran käynnistymisessä oli fanin palaute, Konsta kertoo.

- Ollessani vielä kouluavustajan hommissa sijaisena yksi Misa-poika tuli sanomaan, että ollessaan murheellinen hän kuuntelee This Vicious Loven kymmeniä kertoja ja saa siitä voimaa. Sillä hetkellä tajusin, että nyt ruvetaan tekemään lisää ja levytetään.

- Palkitsevinta muusikkona on se, että joku ihminen sanoo biisini merkitsevän yhtä paljon kuin esimerkiksi Cornellin kappaleet merkitsevät minulle.

Konsta keikalla

Keskiviikkona 7.6. Open Mic Cafessa (Vapaudenkatu 6).

Lue lisää aiheesta