Lahteen maalataan toinenkin muraali

Saimaankadun muraalin tekee italialainen Roberto Ciredz, joka toteutti vastikään kuvan muraalin Italian Sardiniassa. GMARCHIORI

Marjaana Kontu

Lahteen saadaan syyskuussa toinenkin suurikokoinen muraali eli seinämaalaus osana UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia.

Italialainen kuvataiteilija Roberto Ciredz toteuttaa muraaliteoksen kuusikerroksisen talon päätyseinään osoitteessa Saimaankatu 64.

Ciredz on tunnettu minimalistisen harmonisesta tyylistään. Abstrakteissa teoksissa tasapainoillaan erilaisilla pinnoilla, muodoilla ja kolmiulotteisuudella.

Aiemmin festivaalijärjestäjät ovat kertoneet, että hongkongilaiskuvittaja Messy Desk maalaa värikkään ja sarjakuvamaisen teoksen Mukkulaan.

- Roberto Ciredz edustaa täysin toisenlaista tyyliä, ja teokset tehdään hyvin erilaisiin taloihin ja ympäristöihin. Haluamme UPEA-festivaalin myötä tuoda esiin muraalitaiteen moninaisuutta ja mahdollisuuksia, kertoo festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

- Saimaankadun teos sopii ympäristöönsä ja Lahteen ylipäätään loistavasti. Muraali tuo varmasti iloa ja hyvää mieltä ohikulkijoille. Kokonaisuudesta tulee hallittu ja tasapainoinen, uskoo Spatium Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kanervo.

Festivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin.

Keskustelu