Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäteatterin pääroolissa nähdään Mokullan Maria

Mukkulan Kartanolla aloittaa ensi kesänä uusi teatteri, joka esittää kartanon historiaan pohjautuvia näytelmiä.

Mukkulan Kartanoteatterin ensiesitys Mokullan Maria kertoo 1860-luvulla eläneestä Maria Edelheimistä, joka ryhtyi johtamaan kartanoa kartanonherra Arndt von Hausenin kuoltua vuonna 1865. Näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Timo Taulo.

Mokullan Marian ensi-ilta on torstaina 28.6.2018. Esityksiä kesä-heinäkuun ajalle on suunniteltu yksitoista kappaletta.

- Marian elämästä mielenkiintoisen tekee ajankuvan kontrasti: 1800-luvun nainen, josta sukeutuu kartanopatruuna. Maria, jonka haaveissa siinteli laulajattaren ura, teki suuren työn näyttääkseen vahvuutensa ja rakensi kartanon alueen sellaiseksi kuin sen ulkoasu tänä päivänäkin tunnetaan rakennuksineen ja puutarhoineen, Taulo kiteyttää.

Näytelmässä tulee olemaan mukana noin 20 näyttelijää ja siihen järjestetään avoin näyttelijärekrytointi marraskuussa. Pääosaa, Mokullan Mariaa, esittää Kristiina Lanki.

Mukkulan Kartanon hotelli- ja tilausravintolatoimintaa pyörittävä Anu Kärkkäinen kertoo, että kartano vaalii toimeliaasti historiaansa.

- Mukkulan Kartanon tarinaa kerrotaan vieraillemme tämän tästä. Teatteriesitykset ajoittuvat parhaaseen kesäaikaan, jolloin kartanon luonto on komeimmillaan. Esityksistä tulee nautittavia kokemuksia taiteen, luonnon ja hyvän ruoan ystäville, Kärkkäinen uskoo.

Mukkulan Kartano hoitaa teatteriesityksen väliaikatarjoilut, teatteri-illalliset ja ryhmille on myös majoitusmahdollisuus ennakkotilauksesta.