Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Lahti laulaa ja kertoo lapsen menettämisestä

Sunnuntaina Lahteen saapuu esiintymään Juha Lahti, joka on saanut inspiraation lauluihinsa ja tarinoihinsa lapsensa menehtymisestä. Kun Lahti neljä vuotta sitten menetti tyttärensä tapaturmaisesti, alkoi häneltä syntyä lauluja aiheesta.

- Ensimmäinen niistä valmistui jo kolme päivää lapsemme menehtymisen jälkeen. Lauloin sen laulun tyttären siunaustilaisuudessa kirkossa, Lahti kertoo.

Laulut kertovat erilaisista tunteista ja ajatuksista tämän kuluneen neljän vuoden ajalta. Hän on käynyt tekemässä niistä äänitteen studiossa, ja laulut ovat myös kuunneltavissa YouTubessa.

Laulujen lisäksi Juha Lahti sai keväällä 2016 ajatuksen siitä, että hän haluaisi ”jalkautua” ihmisten pariin kertomaan oman tarinansa elämän vaiheista lapsen kuoleman jälkeen. Ensimmäiset tilaisuutensa hän pitikin jo kesällä 2016.

- Aloitin kotikunnastani Marttilasta, jossa olin seurakuntatalolla pitämässä tilaisuuden. Ajatuksenani on etupäässä kertoa oma tarinani ja nimenomaan niitä asioita, joilla itse olen selviytynyt tragediasta eteenpäin. Se on vaatinut nöyrtymistä ja asioiden tunnustamista. Tarinan ohessa laulan laulujani.

Nyt tilaisuuksia on ollut jo yli 30 erilaisissa seurakuntien tiloissa.

- Lähes poikkeuksetta seurakunnat ovat ottaneet minut ja asiani erittäin avoimesti vastaan. Siitä olen varsin iloinen, Lahti mainitsee.

Juha Lahti toteuttaa noin tunnin kestävät esityksensä aina varsin pienieleisesti. Pääosassa niissä on tarinan kulku neljän vuoden ajalta. Laulut hän esittää valmiita studiotaustoja hyväksi käyttäen. Näillä keinoin tilaisuuksia on mahdollisuus järjestää mitä erilaisimmissa paikoissa.

- Minulle ei ole tärkeää tilaisuuksien ulkoiset puitteet, vaan se, että pääsen puhumaan ihmisille.