Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Filianna-kuoro juhlii 100-vuotiasta Suomea

Filianna-kuoro on virittäytynyt ensi viikolla järjestettävään Poppia 100 lasissa -konserttiin jakamalla ja keräämällä ihmisten popmuistoja. Tapahtumasivulla www.poppia100lasissa.fi on julkaistu elokuusta lähtien aiheita ja kysymyksiä, joiden avulla kuka tahansa voi liittyä poptunnelmointiin.

- Toivomme, että eri-ikäiset ihmiset osallistuvat muistojen jakamiseen. Tarinat ja muistot suomalaisesta populaarimusiikista ovat mielenkiintoinen osa itsenäisen Suomen historiaa. Musiikki kulkee vahvasti matkassamme eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kertoo kuoron puheenjohtaja Liisa Koskinen.

Sibeliustalossa tiistaina järjestettävässä Poppia 100 lasissa! -konsertissa kuullaan suomalaista populaarimusiikkia eri vuosikymmeniltä.

- Suomalaisten naisten tekemää tai esittämää musiikkia on sovitettu Filiannalle juuri tätä konserttia silmällä pitäen. Nämä mahtavat biisit herättävät varmasti monia muistoja ja tunteita!, kertoo Filiannan taiteellinen johtaja Sabrina Ljungberg. Filianna nousee Sibeliustalon lavalle yhdessä Mikael Saaren ja Miikka Kallio Bandin kanssa. Juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti Filiannakin on halunnut tehdä yhteistyötä eri musiikkitoimijoiden kanssa.

Kuluvan vuoden Filianna päättää juhlavuoden Neitsyt Maarian rukous -joulukonserttiin yhdessä Sabrina ja Saarten tyttäret -laulukollektiivin kanssa lauantaina 16.12. kello 18 Ristinkirkossa. Joulukonsertissa kuullaan rakkaimpia suomalaisia joululauluja sekä uusia Kantelettaren Neitsy Maaria -joulurunoon sävellettyjä lauluja.