Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jumalten Keinussa kuullaan suurtaiteilijoiden tuotantoa

Laulukollegio-laulajaryhmittymä tuo Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -saliin lauantaina dramatisoidun laulukonsertin Jumalten Keinu. Konsertin keskiössä ovat edesmenneiden suomalaisten taiteilijoiden L. Onervan, Eino Leinon ja Leevi Madetojan väliset ihmissuhteet, runous ja musiikki.

Konsertti koostuu suomalaisesta klassisesta laulumusiikista (Madetoja, Oskar Merikanto, Toivo Kuula, Heino Kaski), joka on sävelletty L. Onervan ja Eino Leinon runoihin. Tämän lisäksi konsertti sisältää lausuntaa ja dialogia, joka pohjautuu päähenkilöiden kirjoittamiin runoihin sekä keskinäiseen kirjeenvaihtoon.

Konsertin on ohjannut ja dramatisoinut pitkän linjan kokenut ohjaaja ja lausuntataiteilija Hannu Huuska, joka nähdään myös itse lavalla vanhan Eino leinon roolissa. Muissa rooleissa nähdään laulajat Elli Vallinoja (Nuori L. Onerva), Katariina Heikkilä (Vanha L. Onerva), Jere Martikainen (Eino Leino) ja Jani Kyllönen (Leevi Madetoja).

Kaikki edellä mainitut laulajat ovat nuoren polven suomalaisia laulajia, jotka ovat esiintyneet vierailevan solistin roolissa mm. Suomen kansallisoopperassa sekä ulkomaisissa oopperataloissa. Lavalla nähdään flyygelin takana Lahden konservatoriossa pitkän uran tehnyt, hiljattain eläköitynyt pianotaiteilija Ilkka Sivonen. Vanhan L. Onervan äänenä lavalla on myös lausuntataiteilija Anita Kähkönen.

Konsertin kesto noin tunti ilman väliaikaa. Liput 20/15 euroa.