Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joululahjakaaos Korvatunturilla - kukas lahjat nyt lähettää?

Joululahjojen saamista on syytä arvostaa, sillä joku nekin on pakannut ja toimittanut perille. Mutta nyt Korvatunturin postitoimisto on siirtynyt digiaikaan, ja kuten arvata saattaa, muutos ei tapahdu aivan ongelmitta.

Super-teatterin iloinen joulunäytelmä Joululahjakaaos kurkistaa postitoimistoon, jossa tontuilla on vaikeuksia ymmärtää uutta tekniikkaa.

- Joulu on aivan lähellä, ja paketteja pukkaa vauhdilla, eikä valmista meinaa tulla millään, kuvailee näytelmän ohjaaja Tero Porali.

Sekös tuottaa päänvaivaa postiylitonttu Per Erik Olof Andersson-Svensson Tonttuselle, joka yrittää olla liikoja hätääntymättä.

- Muista olla rauhallinen, hengitä sisään ja ulos, ei joulustressiä nyt, Per Erik toistelee uuden postitoimiston avajaisaamuna, kunnes paketteja alkaa putkahdella automaatista sisälle. Joulutoivekirjeitä tuova lentokonekin on saapumassa Korvatunturille.

- - -

Joululahjakaaos on Super-teatterin joulutrilogian toinen osa. Ylitontun aisaparina häärii, tai pikemminkin ei hääri, viime joulun Joululaulu kateissa -näytelmässä postilinjastolla torkkunut Kille.

Jo silloin saatiin vihiä, että Kille kärsii Napapiirillä vallitsevasta pimeydestä, ja nyt mystiseen vaivaan saadaan lisävalaistusta.

Killen haukotteluun ja nukahteluun ei tahdo tulla loppua, vaikka töitä olisi tehtävänä.

- Mikä se oli? Joku kuorsaa. Kille! kaikuu Anssi Hyvösen esittämän Per Erikin huuto toimistossa.

Nyt ei saisi hutiloida, sillä osa viime joulunkaan lahjoista ei löytänyt tietään perille, kun joku ei ollut laittanut niihin saajan nimeä linjastolla, Per-Erik näyttää orvoksi jäänyttä leluautoa Killelle.

- Minua vaivaa kaamosväsymys, kun ei paista aurinko. Lokakuun lopusta aina helmikuuhun. Se vaivaa nääääin, Kille saa haukottelultaan sanotuksi.

Per Erik turvautuu Tonttumanuaaliin, ja saa selville, että tohtoritonttu voisi auttaa.

- Joku ratkaisu tilanteeseen saadaankin, paljastaa Killeä esittävä Nestori Hellgren.

- - -

Edellä kuvaillun alkukohtauksen jälkeen puolituntisessa näytelmässä muun muassa lauletaan kolme tuttua joululaulua hieman erilaiseksi ”jumppamusaksi” muutettuna.

- 30 minuuttia olemme todenneet sopivaksi kestoksi. Sen ajan lapset jaksavat keskittyä, Tero Porali sanoo.

Viime vuonna jouluesitykset menivät Poralin mukaan kuumille kiville.

- Ehkä nytkin päästään tekemään ja myymään lisäesityksiä.

Joululahjakaaoksen loputtua Per Erik ja Kille jäävät näyttämölle ottamaan vastaan lasten lahjatoivelistoja ja lupaavat toimittaa ne joulupukille. Katsojat voivat tuoda paikalle myös joulukortteja, jotka kiinnitetään näytelmän lavastukseen seuraavia näytöksiä varten.

Entäs onko kaaoksen näyttelijöillä omia toiveita?

- En itse toivo tai anna joululahjoja, mutta olen muuten hyvin jouluihminen. Olen fiiliksissä näytelmästä, Hyvönen sanoo.

Myös Hellgren viettää jouluna mieluiten aikaa tuttavien kanssa.

- Pitkään yhdessä syöminen on jouluna kivaa. Lahjatoiveena olisi oikein kunnon leipäkone, jossa on voimaa ja tehoa. Olen harkinnut, että rupean betonisihvilällä ja porakoneella pyörittelemään, ne voisivat kestää kulutustani, Hellgren sanoo.