Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielensäpahoittaja tekee paluun

Lahden kaupunginteatteri on paljastanut tulevan kevään ohjelmistoaan. Yleisön pyynnöstä paluun Lahteen Juhani-näyttämölle valtakunnan valloittanut Mielensäpahoittaja. Tuomas Kyrön kirjoihin perustuvaa Mielensäpahoittaja ja poika -näytelmää esitetään maaliskuussa kuusi kertaa. Päärooleissa Mielensäpahoittajaa näyttelee Esko Roine ja poikaa Aimo Räsänen.

Kevätkaudella 2018 Eero-näyttämön ensi-ilta Paha äitipuoli on Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittama ajankohtainen näytelmä uusperheestä. Esityksessä kohtaavat raikas huumori ja puhutteleva aihe; millä ehdoin moderni perhe toimii? Keille kaikille on perheessä tilaa, entä mikä on yhteen sovitettujen unelmien summa? Maaliskuun 3. päivä ensi-iltansa saavan näytelmän ohjaa Eeva-Kirsti Komulainen.

Tammikuun lopussa saapuvat ensimmäiset vieraat Lahden kaupunginteatteriin. Musiikkikomedia Neljä Pientä Annosta sisältää illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Nauruhermoja kutkutteleva suosikkiesitys on esitetty täysille saleille niin Suomessa kuin Euroopassakin. Kuusisto, Rantala ja Suosalo tarjoilevat annoksensa kahdesti 30.-31.1. Juhani-näyttämöllä.

Ukko Pesosen elämässä tapahtuu iso käänne, kun naapurin Rouva Anttonen tuo hänelle yllätyksen pahvilaatikossa. Tarina Viirun ja Pesosen erityisestä ystävyydestä alkaa Aino-näyttämöllä 15. helmikuuta. Ruotsalaisten monien sadunkertojien kärkeen kuuluvan Sven Nordqvistin kirjojen pohjalta dramatisoitu näytelmä Ystäväni Viiru, joka sopii myös alle kouluikäisille, avaa oven kaverusten kesäiseen maailmaan ohjaaja Ilkka Laasosen johdattelemana.

Lahden kaupunginteatterin Avolavalla tammikuussa juhlitaan kotimaista näytelmäkirjallisuutta Lea-juhlassa. Suomen Näytelmäkirjailijaliitto jakaa Lea-palkinnon vuoden 2016 parhaalle näytelmälle. Helmikuussa julkistetaan kaupunkilaisten kirjoittama kuunnelma Lahti 1918.

Syksyisistä ensi-illoista Eero-näyttämöllä keväällä jatkavat Tatun ja Patun Suomi sekä Merkkipäivä, Juhani-näyttämöllä musikaali Love Me Tender sekä Täällä Pohjantähden alla osat 1 ja 2.