Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Antonio löysi tieteellisen perusteen albumin julkaisulle

- Soolouralla saa periaatteessa päättää kaikesta, bändissä taas ei tarvitse kantaa taakkaa yksin. Mielellään sitä ottaisi vain sen vallan ilman vastuuta.

Olli Karejoki, taiteilijanimeltään Olli Antonio, osaa nauraa tuolle tyypilliselle mielihalulle. Hän on tullut tutummaksi Negatiiviset Nuoret -yhtyeestä, mutta viime viikolla julkaistun kolmannen singlensä myötä hän lähtee nyt vahvemmin tallaamaan soolopolkua, joka bändiin liittyessä jäi taka-alalle.

25-vuotias lahtelainen on rap-skenen nouseva nimi.

- Negatiivisia Nuoria ei ole kuopattu, sieltäkin on kyllä tulossa uutta musiikkia, mutta nyt keskityn hiomaan omaa levyä valmiiksi, Karejoki sanoo.

Esimakua alkuvuonna julkaistavasta debyyttialbumista on kuultu kappaleiden Pinkkei Elefanttei ja Kultaketju muodossa, ja tuoreimmalla Valot-singlellä.

- - -

Karejoki kertoo kirjoittaneensa tänä vuonna lähemmäs kolmekymmentä kappaletta, osan itselleen ja osan bändille.

- En tiedä mistä se kaikki kumpuaa, näin tuotteliasta vuotta ei ole aiemmin ollut. Olen vain kiitollinen siitä, ja yritän ottaa kaiken irti tekemättä mitään muutoksia, hän sanoo.

Runsaasta valikoimasta kymmenkunta kappaletta tulee albumille, ja osa jää varastoon odottamaan julkaisua.

- Albumi on oikeastaan ollut miksausta vaille valmis kesästä lähtien, mutta koko ajan tekisi mieli vaihtaa joku biisi pois ja laittaa vielä parempaa tilalle.

- - -

Singlejen perusteella Olli Antonion tuotokset solahtavat sujuvasti Lahti-rapin ansiokkaalle jatkumolle. Biiseissä on ns. trap-henkisyyttä, mutta myös orgaanisempaa soundia akustisen kitaran säestämänä.

”Loviisankatu on mun katu” hän julistaa Valot-kappaleessa.

- Mun tyyli on luonnostaan ollut erilaista. Negatiivisten Nuorten kanssa yritetään selkeästi erottautua valtavirrasta, eikä haittaa jos joku ei tykkää. Tuli yllätyksenä miten vanhemmatkin sukupolvet syttyivät meidän meiningistä, Karejoki sanoo bändin kehittämästä räpin ja punkin yhdistelmästä.

- Soolona olen yrittänyt säilyttää oman tyylini, mutta erottumisen tarve ei ole niin vahva.

Vaikka rap-musiikki on ollut Karejoelle aina läsnä ja kuultavissa, se tuli vahvemmin kuvioihin vasta Lahdessa. Hän on syntynyt Helsingissä, mutta kulkeutunut perheen mukana ensin ”landelle” ja myöhemmin Lahteen noin seitsemän vuotta sitten.

- Missään muualla ei oikein ole samaa meininkiä kuin Lahessa. Se on tietynlaista välinpitämättömyyttä, joka heijastuu artistien biiseihinkin. Perusjutut täällä olisivat sopimattomia muualla, esimerkiksi jos joku tekee kuperkeikkoja baarissa. Muualla se ei ole niin normaalia.

- - -

Baarit olivatkin yksi ympäristö, jossa Karejoki kertoo usein kirjoittaneensa lyriikoita.

- Sellainen luova kirjoittaminen on alusta asti ollut mun vahvuus, joka vei rap-musiikin pariin. Olin siitä heti aika varma, ja osuin oikeaan. Osaan heittää juttuja hatusta.

- Aluksi kirjoitin aika harvoin, mutta huomasin nopeasti tulevani paremmaksi. Alitajunta oli tehnyt työtä valmiiksi.

Hän miettii, että kappaleet ovat useimmiten sen hetkisen fiiliksen dokumentointia. Hyvässä lyriikassa on tyylitajua, ja sopiva määrä asiaa.

- Tykkään aika yksinkertaistetusta kirjoittamisesta, biiseissäni ei ole hirveästi kamaa. Jos yrittäisi ahtaa liikaa yhteen säkeistöön, siitä tulisi ”pallomeri”, irrallisten asioiden luettelo.

- Luin jostain tutkimuksen, että ihmisellä kestää seitsemän vuotta oppia hallitsemaan jokin asia. Mulla on nyt sen verran aikaa mennyt kirjoittajan mielen rakentamisessa ja räpätessä, joten on ihan hyvä aika julkaista albumi, Karejoki toteaa.