Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jazzia Puola-mausteilla lauantaina Lahdessa

Lahden Suomi–Puola-yhdistyksen vuosittain järjestämä jazz-tapahtuma tarjoaa taas kattauksen puolalaissävyistä jazzia. Tapahtuma järjestetään nyt kahdeksatta kertaa ravintola Tirrassa.

Vaikka konserteissa puolalaisia jazz-klassikoita kuullaan, Puola-teemaa ei ole koskaan noudatettu orjallisesti. Vuosittain järjestetty konsertti on toiminut ennen kaikkea Lahden seudulla vaikuttavien jazz-muusikoiden lavailoitteluna.

Järjestäjät muistuttavat, että jazzin suosioon Puolassa ei ole koskaan liittynyt sääntöjen noudattaminen, vaan se on ollut tapa kapinoida ja kritisoida valtakoneistoa ilman, että vallanpitäjät sitä oivalsivat.

Suomi–Puola-yhdistyksen jokavuotinen jazztapahtuma syntyi muusikko Jerzy ”Jurek” Pedzickin aloitteesta, ja mies pitää edelleen tapahtuman musiikillisia lankoja käsissään. Ensimmäiset Jerzyn Jazzit järjestettiin vuonna 2010 Multicultissa, ja nykyään pitopaikaksi on vakiintunut ravintola Tirra.

Tämänvuotisessa konsertissa lauteille kapuaa kova joukko asiansa osaavia jazz-konkareita ja -kaunottaria eli Kristiina Lanki ja pianisti Jori Kalliokuusi, Päivi & Moonstones, Marika Aho, laulu, Dimitar Popow, kitara, Kari Tainiala, piano, Ritva Kuisma & Swing Melody Band, Katja Esle ja Jyrki Nurminen, laulu, pianisti Kujawa sekä Pauliina Uusivirta & Freeloaders.

Jerzyn Jazzit lauantaina 10.2. klo 18 ravintola Tirrassa (Loviisankatu 8).