Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirjo Heikkilä saattaa tarkkailla myös sinua

Pirjo Heikkilän elämässä kaikki pyörii nyt aika mukavasti. Ammatillisesti Siskonpeti-näyttelijä pääsee nyt haastamaan itseänsä toden teolla. Vaikka hänellä on runsaasti kokemusta televisiosta ja stand up -lavoilta, Kingi-ohjelman uutena kilpailijana näyttelijä päätyy ensimmäistä kertaa esiintymään suoraan lähetykseen.

- Tykkäsin alkuperäisestä Kingistä ihan sikana, ja se oli iso syy siihen, miksi lähdin mukaan. Mietin jo silloin, että olisipa hauska ollut olla mukana tekemässä erilaisia hahmoja, Heikkilä muistelee.

Kingi on fiktiivinen laulukilpailu, jossa näyttelijät luovat jokainen oman hahmonsa, joka taas kilpailee Kingin tittelistä.

Ohjelma parodioi X-Factorin ja Idolsin kaltaisia kykykilpailuja.

- Osaan laulaa, mutta minun hahmoni ei ehkä osaa niin hyvin. Olen itse karaoketason laulaja, joten eikö se olisi vähän tylsää jos laulaisin vaan normaali­tasollani? Ei hyvin eikä huonosti.

Omien hahmojensa lisäksi näyttelijät tullaan näkemään myös useiden muiden hahmojen vaatteissa.

- Hahmoni on aiemmin nähty stand upissa ja kavereiden synttäreillä. Hän on sellainen tyyppi, jonka luulot itsestään ovat suuremmat kuin taidot.

Kingin lisäksi Heikkilällä on riittänyt töitä. Huippusuositun Siskonpedin lisäksi häntä nähdään muun muassa Onnelassa ja tulevaisuudessa Sipoon Herttua -sarjassa. Hän myös käsikirjoitti Ylelle sarjan modernista miehestä.

- Kirjoittaessani etsin arjesta tilanteita, joista voisi tulla hauskoja, kun niitä vähän liioittelee. Ihan tavallisia juttuja, kuten vaikka tilanteita bussipysäkillä, asuntonäytössä tai kaupan kassalla.

Hyvän työtilanteen myötä Heikkilää ei enää ole nähty stand up -lavoilla. Hän yrittää myös vältellä sukulaisten ja kaverien juhlissa esiintymistä.

- Vuosien varrella on tullut myös paljon pyyntöjä esiintymään kavereiden ja tuttujen juhliin, mutta niitä jännitän enemmän kuin normaaleja keikkoja. Yleensä stand up -keikan jälkeen pääsee heti lähtemään pois, mutta vaikkapa sukulaisten juhliin pitää jäädä kuulemaan, mitä mieltä ihmiset olivat esityksestä. En halua kuulla sitä, Heikkilä nauraa.

Aurinko paistaa myös Heikkilän yksityiselämässä. Hän meni puolisonsa kanssa muutama viikko sitten kihloihin.

- Mieheni kosinta oli tosi romanttinen ja tuli tavallaan yllätyksenä ja tavallaan ei. Nyt etsimme yhdessä asuntoa, koomikko hymyilee.