Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpauksen taiturit loistavat sirkuksessa

Sirkus Finlandian 42. kiertue esittelee lahtelaista sirkusosaamista parhaimmillaan, sillä näytöksissä mukana on peräti viisitoista Salpauksen sirkusartistilinjalta valmistunutta nuorta taiteilijaa.

Seitsemän kuukautta kestävä kiertue saapuu tänä viikonloppuna Lahteen Launeen kentälle.

Perinteiseen sirkukseen kuuluvat klovnit, jongleerausesitykset, eläinnumerot ja akrobaatit. Salpauksen artistit muodostavat valtaosan kiertueen esiintyjistä, ja myös heidän vaatetuksensa on lahtelaista tekoa.

Salpauslaisten yhteinen ryhmänumero on nimeltään Korealainen kehto.

- Olemme ainoa sirkus Suomessa, joka tarjoaa töitä nuorille kotimaisille taiteilijoille. On tärkeää, että he saavat kokemusta, ja tämä voi olla heille myös ponnahduslauta kansainvälisiin sirkuksiin. On ajateltava myös sirkuksen tulevaisuutta, sanoo sirkustirehtööri Calle Jernström Junior.

Tänä vuonna tarjolla on ennennäkemättömiä numeroita, joissa moderni sirkus kohtaa klassisen. Kansainvälisessä esiintyjäkaartissa on lähes parikymmentä kansallisuutta.

- Suomessa ensimmäistä kertaa nähdään korkean vaijerin pyramidi seitsenhenkisen kolumbialaisryhmän toimesta. Ignatovan sisarukset Maria ja Sofia esittävät puolestaan klassisen balettinumeron hevosen selässä, Jernström kertoo. Näytös kestää noin kaksi tuntia.