Trion parkkihalliin tuli sähköautojen latauspiste

Kauppakeskus Trion pysäköintihalliin rakennettu sähköautojen latauspiste on nyt valmis. Piste on yksi OPn ja Fortumin yhdessä suunnittelemista noin sadasta eri puolille Suomea rakennettavista uusista latauspisteistä.

Latauspiste on kaikkien sähköautoilijoiden käytettävissä. Piste mahdollistaa sähköauton latauksen luontevasti muun asioinnin aikana.

– OP Päijät-Häme haluaa olla mukana tukemassa liikkumisen ekologisia ratkaisuja ja näin myös hoitaa yhteiskuntavastuutaan, OP Päijät-Hämeen toimitusjohtaja Timo Laine toteaa.

Latauspiste on osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 300 latauspistettä, joista 450 on pikalatauspisteitä. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on pikalatauspisteitä (50 kW). Fortum vastaan myös OP Päijät-Hämeen latauspisteen toimivuudesta.

Sähköauton akun lataaminen täyteen OP Päijät-Häme Trion kaltaisilla puolinopeilla latauspisteillä kestää noin 2-3 tuntia riippuen autosta. On hyvä huomata, että sähköautoillessa jo ”puoli tankkia” antaa monesti hyvän useamman kymmenen kilometrin toimintamatkan. Latauspiste palvelee myös erinomaisesti pistokehybridejä, joiden toimintasäde sähköllä on useimmiten vain joitain kymmeniä kilometrejä.

Latauksen voi käynnistää joko tekstiviestillä tai rekisteröitymällä Fortum Charge & Drive -verkoston käyttäjäksi, jolloin lataus onnistuu RFID-avaimella tai mobiilisovelluksella. Latauspisteillä voivat ladata käytännössä kaikki erilaiset sähköautot ja pistokehybridit. Latauksessa käytetään niin sanottua Type 2-latausjohtoa, joka asiakkaalla on autossa mukana ja joka on vakiintunut julkisissa latauspisteissä käytettäväksi standardiksi.

Nyt suunnitellut noin 100 latauspistettä tarkoittavat noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa.

Kommentoi