Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kisapuiston stadionin suunnitelma tarkentunut - tavoitteena valmistuminen keväällä 2020

Kisapuiston stadionhanke on edennyt tarkennettuun toteutussuunnitelmaan. Suunnittelua on viety eteenpäin hyvässä yhteistyössä kaupungin virkamiesten ja museon edustajien kanssa. Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Lahden Kisapuiston alueelle n. 5500 katsojaa palveleva stadion oheistiloineen. Toteutuessaan Kisapuiston Stadion on FC Lahden europelistandardit  täyttävä kotikenttä.

Kisapuiston Stadion ja sen lähialue palvelee monenlaisen liikunnan ja kulttuurin sekä eri urheilulajien edustajia, mikä otetaan ja on jo otettu huomioon puitteiden suunnittelussa.

Kisapuiston Stadionin uusissa suunnitelmissa on kiinnitetty huomiota UEFA:n tiukentuneisiin vaatimuksiin, käyttömukavuuteen sekä tilojen ympärivuotiseen käyttöön. Stadionille on tulossa aiempaa enemmän lämmintä tilaa, mikä mahdollistaa ympärivuotisen käytön sekä palvelee pelien aikana vieraita tasapuolisesti. Tilakokonaisuus on kasvanut 380 m:llä (11 %). UEFA:n säännösten mukaisesti Kisapuiston Stadionista rakennetaan kategoria 3:n mukainen stadion, jossa voidaan pelata Eurooppa-liigan pelejä. UEFA:n HatTrick-rahoitus edellyttää myös, että stadionille rakennetaan päätykatsomot.

Hankkeen kustannusarvio on 10,4 miljoonaa euroa. Alkuperäisen hankesuunnitelman kustannustason 7,125 M€ mukaan ulkopuolisen rahoituksen tarve on 2 850 000 euroa. Hankkeelle edellytettiin 40 % ulkopuolista rahoitusosuutta, joka tullaan kattamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella, Suomen Palloliiton (UEFA) HatTrick-rahoituksella, mainos- ja sponsoripaikkojen myynnillä sekä joukkorahoituksella. Käynnissä on myös muita rahoitusneuvotteluita. Näillä kaikilla toimilla arvioidaan saavan kasaan yli 3 M€.

Rakennuslupaa haetaan syksyllä 2018, minkä jälkeen aloitetaan hankkeen kilpailutukset. Lopullisen investointipäätöksen odotetaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä, jolloin työt voivat käynnistyä keväällä 2019 ja Kisapuiston Stadion on valmiina vuoden 2020 keväällä.