Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uppo-Nalle seikkailee jälleen Pikkuteatterissa

Näytelmä syntyy hyvässä hengessä ja tiiviillä aikataululla.

Uppo-Nalle palaa Lahden Kesänäyttämön tuomana Pikkuteatteriin torstaina, kun Uppo-Nalle laulujen laineilla saa ensi-iltansa. Sanna Heiskasen dramatisoima näytelmä vie katsojat suurelle pelastusoperaatiolle, kun Uppo-Nallen ystävä Laulava Lintukoira katoaa mystisesti.

Lisäksi Uppo-Nalle joutuu pohtimaan omaa paikkaansa ja harrastuksen merkitystä.

- Uppiksella on suuri dilemma. Muilla on harrastuksia, mutta hänellä ei. Näytelmässä pohditaan, mikä on hänen paikkansa maailmassa. Luvassa on suuri seikkailu, selittää Uppo-Nallea esittävä Alvari Stenbäck.

Stenbäck näkee Uppo-Nallessa yhtäläisyyksiä itseensä.

- Hän on filosofi, vähän omassa maailmassaan. Runojuurta löytyy niin häneltä kuin minultakin, hän pohtii.

Kesänäyttämö on saanut näytelmän tekemiseen vapaat kädet. Elina Karjalaisen vuoden 1986 alkuperäisteoksen oikeuksia valvoo hänen tyttärensä, joka on antanut siunauksensa Uppo-Nallen tuomisesta tähän päivään.

- Meistä on mukava tehdä Uppo-Nallea uusille sukupolville, toteaa Kesänäyttämön vastaava tuottaja Matti Karhos.

Kesänäyttämön ensemble on Gabriel Korhosen vetämänä sovittanut näytelmän laulut ja tuonut niihin mukaan nykymaailman meininkiä.

- Olen etukäteen perehtynyt näytelmän musiikkiin. Se on aika klassista, ja sen siirtäminen tälle yhtyeelle on tuottanut tiettyjä haasteita.

- Musiikki on sävelletty alun perin Espoon nuorille sinfonikoille ja Club for Fivelle. Koko porukka on ollut sovituksessa mukana, lisää Karhos.

- Luvassa tänä kesänä on muun muassa hanuribattle. Menimme pois mukavuusalueelta, ja veimme Uppista Antti Tuiskun suuntaan, ohjaaja Väinö Weckström paljastaa.

Kappaleiden sovittamisen lisäksi näytelmäkaartia on kuunneltu koko projektin ajan ja ehdotuksia on otettu avoimesti vastaan.

- Heiltä löytyy intoa ja energiaa. En ohjaajana halua sitoa heitä liikaa, kovin montaa ehdotusta ei ole tarvinnut tyrmätä, Weckström myhäilee.

Näyttämön työprojektit ovat haluttuja. Tänä vuonna noin 200 ihmistä haki Kesänäyttämöön ensimmäisenä vaihtoehtona.

Heistä noin 80 pääsi tekemään videohaastattelun ja noin 40 eteni pääsykokeeseen. Kesänäyttämön työporukka koostuu yhteensä 23 tekijästä, jolla jokaisella on oma paikkansa ja osaamisalueensa.

- Mietimme hakuvaiheessa, että haluamme saada näytelmään hyvän ensemblen. Nämä ihmiset täydentävät toisiaan hienosti, Weckström kertoo.

Hyvä yhteishenki näkyy esityksessä, ja näyttelijöistä huokuu innostus työtä kohtaan.

Mukana on tänä vuonna sekä uusia tekijöitä että jo aiempina vuosina Kesänäyttämössä työskennelleitä.

Näytelmän tekeminen ei ole helppoa, sillä kuukaudessa pitää saada kasaan valmis esitys.

- Porukka on tehnyt upeaa duunia todella intensiivisellä aikataululla. Ensimmäinen työpäivä oli 7.6. ja nyt ollaan jo tässä pisteessä. Jokaisella on laaja esiintymiskokemus, nämä tyypit ovat oikeita multitalentteja, Weckström kehuu.