Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

.Pesiksen. musiikkipläjäys puraisi jälleen mukavasti

Pesäkallion kesäteatterin klassikko Maailman ympäri 80 päivässä svengaa vauhdikkaasti.

Pesäkallion kesäteatterin uutuus Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä oli mukavaa, progressiivista ilottelua, jossa panostettiin Suurlähettiläiden musiikkiin ja kertomaan polveilevan tarinan pääkohdat mahdollisimman sujuvasti.

Ohjaaja Satu Säävälälle taas .Oscar. vahvasta henkilöohjaamisesta ja tilannekomiikan tajusta. Toisaalta hänellä oli nyt kehässä todellisia musiikkiteatterin ammattilaisia, nimittäin Musiikkiteatteri Nytin ydinryhmä, joka takasi täyslaidallisen pläjäyksen huippulaulajien tulkintoja etupäässä Jussu Pöyhösen sanoittamista ja säveltämistä tutuista biiseistä. Olipa joukkoon eksynyt Tuomari Nurmionkin terävä ja satiirinenkin Hyvästi kotimaa.

Pesäkallion kesäteatterissa osataan erinomaisesti ryhmätyön tai nykykielellä .parviälyn. käyttö. Säävälä saattoi luottaa jokaiseen työryhmänsä spesialistiin sataprosenttisesti. Ja siksi lopputulos oli taas nautittava musiikillinen keitos, jossa oli ala carte -listalla todellakin jokaiselle jotakin.

- - -

Erityisen kiitoksen puvustuksesta, lavastuksen toteuttamisesta ja suunnittelusta sekä musiikin sovittamisesta ansaitsevat työryhmän jäsenet Meri Teerisaari, Kalle Sulalampi, Jarttu Mustonen, Frank, Pastore, BM-Timppa ja Jani Nevalainen. Heillä oli homma hanskassa ja näkemys kohdallaan.

Tarina on ennestään monelle tuttu, joten juonen selittely on turhaa, mutta erityisen upeaa ja tyylikästä oli tarinan pääkohtien siirtäminen kellon tarkkuudella kahdelle tasolle alas ja ylös. Tarkastelukulmat olivat tyylikkäitä ja esitys kulki kuin juna kohti päämäärää. Tuntui, että esitys rullasi kuin öljytty suuri kellon ratas, tarkasti kuten päähenkilö Phileas Foggin ajatus vaivojen voittamisesta ja huikeasta itseluottamuksesta.

- - -

Näytelmä eteni laulujen ja musiikin ehdoilla. Petri Knuuttila oli hypännyt taas kehiin neljän vuoden tauon jälkeen, eikä suotta! Hän piirsi Phileas Foggiinsa äärimmäistä tarkkuutta ja outoa herkkyyttä. Kun laulutaitoa oli ja tilanteiden hallinta oli kohdallaan, oli lopputuloksena herrasmies, jonka sydänkin sykki aidosti. Tarkka työ!

Kalle Sulalampi oli ja on taas .Pesiksen. priimus motor. Hänessä oli taas sitä niin sanottua sulaa hulluutta, jota me niin rakastamme. Hän latasi Foggin palvelijaan Passepartout’hun maukkaita mausteita ja kielellisiä oivalluksia. Hän kuljetti esitystä vauhdikkaasti täysin rinnoin myös itse nauttien. Panepas tähänkin rooliin tottumaton!

- - -

Linda Hämäläinen raatoi monessa roolissa erittäin taitavasti. Hänen rakastunut neiti Higginsinsä oli tunteikas, tuomarinsa järeä ja poliisipäällikkönsä miettivä. Lindan laulutulkinnat olivat pieniä helmiä.

Panu Kangas oli mainio salapoliisi Fiks, oiva varas ja vakuuttava Sir Francis Cromarty. Hänen epäluulonsa kasvoi mittoihin, mutta reiluutensa samalla mitalla. Lauluissa on ytyä.

Sini Koivuniemellä oli myös useita pikkurooleja, mutta hänen rakastuva Audansa oli herkkä, tunteikas ja leikittelevän omistavakin. Mukava ja tasokas roolityö!

Parasta A-ryhmää oli myös Pesiksen bändi, joka hoiteli verrattomalla huumorilla monet tarvittavat joukkokohtaukset niin hindujen temppelien vartijoina kuin Reformiklubin jäsentenkin pohtijoina. Siispä kiitokset dynaamisesta esityksestä Stefan Andersén, Dimi Dallas, Lari Lius, Aapo Ravantti ja Einari Toiviainen. Esitys svengasi teidän ansioistanne.

Taattua ja aina tuoretta kesäteatteria taas kerran! Mutta mitäs, jos sataa? Mihin katos hävisi?