Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pause-festivaali järjestetään jälleen 8-salilla

Nuorille suunnatussa Pausessa voi viikonlopun aikana ilmaista itseään taiteen keinoin.

Nuorille suunnattu Pause-festivaali järjestetään Lahdessa toista kertaa. Festivaalin tarkoituksena on pysähtyä itselle merkityksellisten asioiden äärelle ja tarkastella niitä taiteen avulla. Tapahtumassa tarkastellaan yhteiskuntaa ja sen ilmiöitä nuorten ihmisten näkökulmasta taiteen menetelmin. Kantavana ajatuksena ovat ajankohtaisuus, ilmiöt, moniäänisyys ja yhteiskunta siitä kulmasta, josta nuori sen näkee.

Tapahtumaan ovat tervetulleita 16-29-vuotiaat, jotka ovat kiinnostuneita maailman tapahtumista ja itsensä ilmaisemisesta. Festivaaliin osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä. Osallistuminen on ilmaista.

Kolmen päivän aikana työskennellään sekä ohjatusti että itsenäisesti, yhdessä isolla joukolla, pienryhmissä ja yksin. Työskentelyn teemat, toiminnan suunnan sekä tavan ja muotokielen määrittävät osallistujat itse.

Taiteellista työskentelyä ohjaavat niin kutsutut Pausetaattorit, jotka ovat vähintään 30-vuotiaita taiteilijoita, taidekasvattajia ja yhteiskunta-aktiiveja. Viime vuoden tapaan yhtenä Pausetaattorina on mukana myös taidepedagogi ja draaman professori, Allan Owens Chesterin yliopistosta sekä erikoistutkija Anne Pässilä Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Työskentelyä täydentää joukko muita taiteen ammattilaisia ja luovan toiminnan menetelmäosaajia. Järjestämisessä ja ohjaamisessa mukana olevia ihmisiä yhdistää kiinnostus nuorten vaikuttamisen mahdollisuuksiin ja muutokseen sekä keskustelun synnyttämiseen.

Työskentely tapahtuu suomeksi ja englanniksi, ja molemmilla kielillä pärjää mukana.

Pause-festivaalin on tuottanut vuoden 2017 festivaalin osallistujista koostuva Pause-aktivistien ryhmä ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Uusi Paja. Pausen tuottaminen on ollut yksi Uuden Pajan monista pajaprojekteista, ja päätuottajana on toiminut pajan tiimiläinen Anette Puolakka.

Viime vuonna Pause keräsi yhteen nelisenkymmentä nuorta ja nuorta aikuista. Uuden Pajan lisäksi ensimmäistä tapahtumaa olivat tuottamassa koulutuskeskus Salpaus, Theatrum Olga ja Chesterin yliopisto.

Pause-festivaali 20.-22.7. 8-salilla (Sammonkatu 8). Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla pausefestivaali@gmail.com.