Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahtelainen Klisee pukee suomalaisen melankolian sanoiksi

Klisee esiintyy Public Cornerissa tulevana lauantaina.

Tänä vuonna keikkailun aloittanut lahtelainen bändi Klisee esiintyy Lahden keskustassa ensimmäistä kertaa lauantaina. Bändi on aiemmin esiintynyt Anttilanmäen baarissa ja Heinolan Tukkijätkässä. Anttilanmäen baarin debyyttiesiintyminen oli jäsenten mukaan menestys.

- Debyyttikeikka oli loppuunmyyty, ja meitä oli kuuntelemassa 83 henkeä. Heinolan keikalla karaoken SM-kisojen jatkoilla paikalla oli yli parisataa ihmistä, iloitsee kitaristi Joni Lamberg.

Kliseen perustaja Miko Heikkinen kertoo, että bändi on alun perin perustettu vuonna 2016.

- Vuoden 2016 kesällä meillä oli kaksi kitaristia ja rumpali, mutta ei vielä basistia. Viime kesänä kokeilimme muutamia halukkaita basson varteen, mutta pysyvää jäsentä ei löytynyt ennen kuin kaverini Aki Merta saapui paikalle yllättäen ja pyytämättä, hän naurahtaa.

Basistin löytymisen jälkeen keikkailun aloittaminen tuli ajankohtaiseksi. Heikkinen toteaa, että pitkä harjoitteluaika oli bändiltä hyvä päätös.

- Olemme halunneet treenata kunnolla. Emme halunneet lähteä keikoille treenaamaan, mikä olikin hyvä ratkaisu. Olemme tehneet tänä kesänä neljä keikkaa, joista kaksi oli hääkeikkoja, ja jokainen keikka on ollut menestys ainakin palautteen mukaan, hän valottaa.

Bändi harjoittelee Tehosekoittimen vanhalla treenikämpällä. Rumpali Teemu Jauhiainen tietää, että lahtelainen musiikki pystyy vaikka mihin.

- Lahdesta ja lähialueelta on tullut paljon kovia suomirock-bändejä. Haluamme jatkaa samalla linjalla, hän painottaa.

Kaikki bändin jäsenet ovat kiintyneet suomirockiin pienestä pitäen.

- Faijalla oli aikoinaan oma suomirock-bändi Kahdet Kasvot. Olen kuunnellut heidän biisejään koko lapsuuteni, ja olen kasvanut genreen kiinni. Kun itse rupesin tekemään musiikkia, suomirock oli ainoa ja paras vaihtoehto, Heikkinen muistelee.

- Suomirock on tullut äidinmaidosta. Mitä sitä kerran hyväksi todettua vaihtamaan. Suomirockissa on vähän melankolisuutta, ja se sopii suomalaisille, naurahtaa Lamberg.

Aiheet Kliseen kappaleisiin kumpuavat bändin jäsenten omasta elämästä, vaikka mukana on myös fiktiota.

- Mulle on kuittailtu, että teen kauheasti rakkausbiisejä. Nuoren miehen rakkauselämä on myrskyisää, joten kyllä siitä on tullut kirjoiteltua. Nyt se aihe on kuitenkin ehkä loppuun kaluttu tältä erää, ja olen lähtenyt biisin tekoon uusista näkökulmista. Uusissa biiseissämme, jota ei ole vielä esitetty missään, sanoituksien aiheet ovat erilaiset, Heikkinen kertoo.

Bändin jäsenillä on kova palo tehdä musiikkia.

- Meillä jokaisella on hyvä fiilis tästä, vaikka suomirock ei vielä ole isoin genre, millä tehdä nimeä. Haluamme kuitenkin olla sillä aallolla, kun se joskus nousee, Heikkinen toteaa.

- Toiveena on, että joskus pystyisimme elättämään itsemme musiikilla, Jauhiainen säestää.

Klisee esiintyy Public Cornerissa lauantaina 11.8. kello 20 ja Sport & Music Bar Elmossa lauantaina 25.8 kello 23.30. Molemmille keikoille on ilmainen sisäänpääsy.