Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi bändiä ja sooloprojekti pitävät laulaja-kitaristi Lauri Honkolan tyytyväisenä

Lauri Honkola on mukana yhteensä viidessä eri lahtelaisyhtyeessä. Lisäksi hän pyörittää LaHo Music -kotistudiotaan, vloggaa ja bloggaa musiikista sekä työstää soolomateriaalia. Honkolan musiikkiharrastus löysi aivan uuden vaihteen muutama vuosi sen jälkeen, kun hän liittyi Instagramiin.

– Se on tuonut hirveästi näkyvyyttä, uusia tuttavuuksia ja yhteistyötarjouksia, Honkola sanoo.

Musiikkiprojektien ohella Honkola työskentelee täysipäiväisesti Lahti Energialla insinöörinä. Toisinaan työn ja harrastusten kanssa tekemistä tuntuu olevan hieman liikaakin.

– Ehkä se on se insinöörin luonne jäsennellä ja priorisoida asioita, mikä auttaa ehtimään kaiken. Osa näistä bändiprojekteista on sellaisia, että ne antavat tilaa ja jäävät sinne taustalle odottamaan, kunnes ne otetaan taas esille. Jotenkin se aika on aina riittänyt ja ehdin jopa olemaan kotonakin, hän kertoo.

Bändeissä Honkola soittaa osassa kitaraa, ja osassa hän laulaa tai tekee molempia. Kaikkien bändien kanssa ei keikkailla, mikä säästää aikaa. Honkola linjaa Late Night Harvestersin ja Kollectivist- yhtyeet pääprojekteikseen. Tarjouksia ja pyyntöjä uusiin projekteihin tulee usein lisää, mutta mies on nykyiseen tilanteeseensa tyytyväinen.

– On kyselty kaikenlaiseen mukaan, mutta olen antanut pakit. Tykkään tehdä, mitä teen tällä hetkellä, enkä lähtisi tekemään syrjähyppyä muuhun projektiin. Tuntuu, että Late Night Harvesters ja Kollectivist ovat juuri lähdössä nousuun ja alkaa olla nimeä.

Honkola on liittynyt kaikkiin yhtyeisiin aikavälillä 2009–2017. Bändiprojektien lisäksi mies tekee soolotuotantoa Late Honkolan nimellä. Sooloalbumi Entiteetti valmistui viime kesänä.

– Musiikki on intohimo ja henkireikä. Kyllä sen aistii heti, jos pitää alkaa lyömään jarrua. Bändiprojekteissa kommunikointi on tärkeää. Jos jokin asia mietityttää tai joku juttu ei kolahda, se pitää ottaa esille ja siitä pitää keskustella.

Mies hymähtää, että itsensä elättäminen musiikilla olisi täydellistä mutta ei mahdollista Suomessa. Musiikki on hänelle joka tapauksessa niin tärkeä osa elämää, ettei hän osaisi luopua harrastuksestaan, vaikkei se koskaan toisikaan leipää pöytään.

– Olen rakentanut oman identiteettini lähes täysin musiikin avulla. Se merkitsee minulle niin paljon, etten tietäisi mitä tehdä ilman sitä. Minut voi pistää suoraan pakkohoitoon, jos joskus sanon, että lopetan musiikkihommat.

Musiikki kolahti Honkolaan täysillä jo 10-­vuotiaana, kun hän alkoi soittaa bassoa koulukavereiden kanssa. Myöhemmin basso vaihtui kitaraan ja musiikki vei hänet täysin mennessään. Musiikki oli tapa purkaa pahaa oloa.

– Minulla oli vähän hankala lapsuus, ja se oli vihaiselle nuorelle miehelle tapa ilmaista itseä. Ensimmäinen bändiprojekti oli black ja death metallia. En tiedä mitään parempaa terapiaa kuin huutaa täysillä mikkiin 120 desibelin voimalla. Mikään ei ole niin voimaannuttavaa. Terapeutit sanovat, että tekee hyvää huutaa tyynyyn. Minä sanon, että on parempi huutaa mikkiin.