Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Grand Blues Festival valtaa Mössön lauantaina

Soul-laulaja Tad Robinson loistaa Grand Blues Festivalin pääesiintyjänä Lahdessa lauantaina.

Juurimusiikin harrastajan kevään odotetuin tapahtuma kuullaan lauantaina 13. huhtikuuta Möysän musaklubilla.

Viime vuonna ennätysyleisön saavuttaneen festivaalin ohjelmistossa on jälleen amerikkalaisia huippunimiä ja kotimaista parhaimmistoa. Festivaaleilla julkaistaan tänä vuonna myös bluesaiheinen kirja ja live-levy.

Pääesiintyjäksi saapuu yhdysvaltalainen soul-laulaja Tad Robinson huippukitaristi Alex Schultzin kanssa. Kokoonpano esiintyy Suomessa ainoastaan Lahden Grand Blues Festivalilla.

– Olen soittanut paljon kitaristi Alex Schultzin ­kanssa. Alex on ollut mukana kaikilla levyilläni. Kun hän on kitarassa, on todella hauskaa, koska vain harvat osaavat svengata niin kuin Alex, Robinson sanoo.

Robinsonin suuria vaikuttajia ovat Jimmy Johnson, Junior Wells, Bobby Bland ja OtisRedding.

– Olen kovin innoissani ja kiitollinen, kun saan tulla Lahteen. Se on suuri kunnia.

Muut esiintyjät ovat Pepe Ahlqvist H.A.R.P. ja Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen.

Pepe Ahlqvist julkaisee festareilla live-levynsä Live at Möysä: Step On the Gas!, joka tallennettiin vuonna 2016 Karjalankadun Mössöllä. Festareilla julkaistaan myös lahtelaisen toimittajan, Maija Joutjärven kirjoittama musiikkimatkakirja Jo’ Buddyn laulumaat.

Grand Blues Festival lauantaina 13.4. kello 20 alkaen Möysän musaklubilla (Hämeenkatu 16). Tapahtuman järjestää Lahden Blues Mafia ry.