Rompemarkkinat Jokimaan ravikeskuksessa viikonloppuna

Mobilistien varaosakirppiksestä on kasvanut laajempi osto- ja myyntitapahtuma.

Rompemarkkinoilta voi tehdä yllättäviäkin löytöjä. Lea Lahti

Uusi Lahti

Päijät-Hämeen alueen suurin rompemarkkinatapahtuma kokoaa kaikkien lähikuntien klassikkoautoharrastajat ja vanhan tavaran keräilijät tulevana viikonloppuna Lahteen. Museo­ikäiset ajoneuvot, löytöjä metsästävät keräilijät sekä kaikenlainen vanha rompe valtaavat Jokimaan Ravikeskuksen lauantaina ja sunnuntaina.

Mobilistien ja autoharrastajien varaosakirpputorista on vuosien saatossa kasvanut vanhan tavaran myynti- ja ostotapahtuma. Markkina-alueella raviradan keskellä on myynnissä sulassa sovussa kokonaisia kulkupelejä, niiden osia, antiikkia sekä kaikenlaista keräily- ja kirpputoritavaraa.

Päijät-Hämeen Mobilistien järjestämässä tapahtumassa kaviouran klassikkoparkissa on koko tapahtuman ajan vaihtuva näyttely menneiden vuosikymmenten ajokalustosta. Yli 30-vuotiaalla harrasteajoneuvolla Jokimaalle saapuva kuljettaja pääseekin ilmaiseksi sisään tuodessaan kulkupelinsä parkkiin kaviouralle.

Tapahtuma on avoinna yleisölle viiden euron pääsymaksua vastaan lauantaina kello 8–16 sekä kello 8–15 sunnuntaina. Jos kotinurkat pullistelevat ylimääräistä tavaraa, kannattaa harkita myyjän roolia: rompemarkkina-alueelle raviradan keskelle mahtuu myymään kirpputori- ja keräilytavaraa.

Myyntipaikkoja ei varata etukäteen, vaan ne jaetaan maksua vastaan perjantaina kello 15–21 sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuina kello 6 alkaen. Myydä saa kaikkea muuta paitsi elintarvikkeita. Yhden päivän myyntipaikka maksaa 30 euroa, ja 40 eurolla saa olla myymässä molempina päivinä.

Tapahtuma-alueella yleisöä palvelevat myyntialueen keskellä sijaitsevat Päijät-Hämeen Mobilistien kahvila- ja makkarateltat. Myös Jokimaan ravikeskuksen alakerran kahvila-ravintola on avoinna.