Kaupungin äänet kasvoi kolmipäiväiseksi

Gasellit on esiintymisvuorossa lauantaina. promokuva

Marjaana Kontu

Loviisankadulla perjantaina starttaavan Kaupungin äänet -festivaalin ennakkoliput myytiin ennätysajassa eikä ihme: lauteille nousee monia festarikesän kuumista nimistä, kuten Gasellit, Maustetytöt ja Ruusut.

– Kiinnostus on ollut ennätysmäistä, ikinä ei ennakko­lippuja ole näin nopeasti myyty, iloitsee festivaalin järjestäjä Samppa Rinne.

Oveltakin lippuja vielä ennen konsertteja saa, mutta Rinne vinkkaa olemaan ajoissa.

Ohjelmisto on Rinteestä festarin historian tasokkain. Miten piskuinen tapahtuma on onnistunut saamaan noin kovia nimiä?

– Ei muuta kuin puhelinta käteen! Kai sitä on jo ruvennut scouttaamaan, mikä kiinnostaa yleisöä ja mistä itsekin innostuu.

Uutta musiikkia esittelevän festivaalin lavalle nousevat muun muassa Pesso, Club De Lay, Lac Belot ja Jesse­ Markin.

Viidettä kertaa järjestettävä festari kasvaa kolmipäiväiseksi, ja musiikki levittäytyy Rautatienkatu 3:n sisäpihalta myös Pikkuteatteriin. Lauantain Putiikit pihalla -tapahtumakin laajenee Rautsikan katuosuudelle.

Festivaalin suosion salaisuus piilee Rinteestä tunnelmassa ja miljöössä.

– Sisäpiha on huippumesta, jotain sellaista, mitä Lahdessa ei joka päivä näe. Se on paratiisi, jonne voi tulla ja löytää asioita.

Se, että ollaan ydinkeskustassa, on kävijälle helppoa. Järjestäjiltä sijainti on vaatinut luovimista, mutta Rinne kiittelee yhteistyötä talo­yhtiön kanssa.

– Ilon kautta mennään, mutta pyrimme kunnioittamaan ympäristöä ja asukkaita.

Sisäpihalle mahtuu noin 500 kuulijaa.

– Tilat täyttyvät nopeasti, mutta fiilistä siellä ainakin on!

Tapahtuman odotetaan keräävän kaikkiaan 2 000–2 500 kävijää. Rinteen mukaan yleisö on ollut monenkirjavaa ja hyväntuulista.

Promoottori suosittaa erityisesti katsastamaan perjantaina esiintyvä ruotsalaisen Nadia Tehranin, luvassa on syntikoita, vahvaa biittiä ja punkkia.

– Ja ennen kaikkea kannattaa tulla katsomaan meininkiä ja nauttimaan.

Joko tapahtuman rajat alkavat tulla vastaan vai vieläkö laajentamisen varaa on?

– Pientä kasvuvaraa on. Riippuu miten jengi jaksaa käydä. Nöyrästi vuosi kerrallaan mennään ja toivotaan, että festari saa jatkoa, Rinne toteaa.

Keskustelu