Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punkkarit nousevat Finlandia-klubin lavalle perjantaina – Nissinen ja haista paska oy:n nimen alkuperä pysyy salaisuutena

N.H.P.O. on monet muutokset ­läpikäynyt punk-bändi, joka liputtaa anarkialle ja kaaokselle.

Nyt hellitään nuoria, sillä tulevana perjantaina Lahden kaupunki järjestää vuosina 2005–2010 syntyneille ilmaisen konserttitapahtuman.

Tapahtumapaikkana on Sibeliustalon Finlandia-klubi. 2Cool4party-tapahtuma on kuin minifestarit, sillä illan aikana esiintyy useampi artisti ja bändi: pääesiintyjinä Pihlaja ja jambo, joita lämppäävät lahtelaiset Nocturnal Mortuary sekä N.H.P.O.

Lahtelainen punk-bändi N.H.P.O., eli kavereiden kesken Nissinen ja haista paska oy, on vuodesta 2020 lähtien vaikuttanut lahtelaisessa punk-musiikin scenessä. Arvata saattaa, että bändin nimen alkuperä herättää kysymyksiä.

– Sitä ei pysty kertomaan. Se on bisnessalaisuus, joka on kerrottu ja avattu valituille, kertoo bändin basisti Max Jansson.

Bändi sai alkunsa kitaristinsa Nipa Neulasen projektina. Kokoonpano, jolla lähdettiin liikkeelle kuitenkin eli.

– Itse siirryin Nissiseen vuoden 2021 syksyllä, Jansson muistelee.

Kun on iso lava, show-meininki on enemmän läsnä.

basisti Max Jansson

Nykyisellä kokoonpanolla, johon kuuluvat lisäksi laulaja Trima, rumpali Jani “Koira” Hämäläinen sekä keikkakitaristi Anton “Alrights” Kaivola, bändi on soittanut ja keikkaillut nyt vuoden. Bändin jäsenet ovat 16–18-vuotiaita.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana on tapahtunut paljon. Keikkoja on ollut useita kaupungin järjestämissä tapahtumissa. Viime viikolla he esiintyivät Torvessa. Janssonin mukaan Nissinen ja haista pasta oy:n ydin, eli mitä he ovat, on vaihdellut vuosittain ja kuukausittainkin.

– Eniten pyrimme soittamaan musiikkia, josta itse tykkäämme ja tarjoamaan sitä muille ihmisille. Pidämme kiinni myös aatteistamme, Jansson kertoo ja sanoo bändin aatepohjan olevan kaaoksen ja anarkian kannalla.

Hän kokeekin musiikin ja etenkin sanoitusten olevan hyvä väline tuoda tietynlaisia ajatuksia ihmisten korviin.

– Nissisen kappaleissa on tarinoita, mutta myös todella paljon tiettyjä viittauksia, mitä pystyy pohdiskelemaan yllättävän kauan. Se voi olla vähän outoa punk-genressä, mutta sitä löytyy kuitenkin.

Ensimmäinen julkaisu Nissinen ja haista paska oy:ltä tuli ulos viime joulukuussa. Kesällä on tarkoitus jatkaa tulevan albumin tekoa.

– Olemme jo työstäneet sitä jonkin verran. Muutaman onnistuneen keikan jälkeen ihmiset ovat hereillä ja seuraavat bändin somea. Silloin kiinnostus uutta musiikkiakin kohtaan alkaa kasvaa, Jansson sanoo.

Punkkaripoppoo ottaa setillään Finlandia-klubin lavan haltuun perjantaina. Keikka buukkaantui Lahden nuorisopalveluiden kautta, jonne kitaristi Neulasella on kytkökset.

– Sitä kautta meille ilmoitettiin, että on tällainen mahdollisuus ja siihen tartuttiin, Jansson avaa ja kertoo tulevan keikan tuntuvan hauskalta.

Perjantaina Nissiseltä tullaan kokemaan keikkakokonaisuus, jossa fiilistä on aiempaa enemmän.

– Kun on iso lava, show-meininki on enemmän läsnä, ja totta kai bändillä on hyvät kuteet! Jansson paljastaa.

Tapahtuman ilmaislippuja voi tiedustella esimerkiksi Trion Lippu.fi-pisteeltä.