Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahti Pride käynnistynyt, teemaviikko huipentuu kulkueeseen lauantaina

Perinteinen Lahti Pride -viikko on pyörähtänyt käyntiin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko huipentuu tämän viikon lauantaina järjestettävään kulkueeseen ja iltajuhlaan.

Tämänkertainen kulkue menee torilta satamaan. Järjestäytyminen alkaa kello 12.30 ja kulkue lähtee matkaan kello 13.

Vuoden 2023 Lahti Priden teemana on Turvallisempi tulevaisuus. Tapahtumaviikolla nostetaan esiin sateenkaarivähemmistöjen kohtaamia haasteita ja tarjotaan turvallisia ja yhteisöllisiä kokemuksia niin sateenkaariväestölle kuin myös tukijoille, liittolaisille ja kaikille kiinnostuneille.

Tapahtuman järjestää vapaaehtoisvoimin Lahden Seta ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ja Lastu-kirjastot. Tapahtuman suojelijana toimii Lab-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen.

– Labissa jokainen saa olla omanlaisensa. Olemme sitoutuneet tekemään työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi korkeakouluyhteisössämme. Tänä vuonna sateenkaariliput liehuvat molemmilla kampuksillamme merkkinä siitä, että olemme luomassa yhdessä turvallisempaa tulevaisuutta, Kilpeläinen sanoo.

Lahti Pride -viikko pitää sisällään paljon tapahtumia, joiden suunnittelussa on ollut mukana Lahden Seta ry:n vapaaehtoisten lisäksi Labin tapahtumaliiketoiminnan opiskelijoita. Opiskelijoiden suunnittelemaan ohjelmistoon kuuluu muun muassa taidepaja, leffailta, bingo, puistopäivä, kasvomaalaus sekä päätöspäivän päivä- ja iltajuhla.

– Labin opiskelijat ovat tehneet Pride-viikolle useita tapahtumia eri päiville ja näin todentaneet samalla Tapahtumien maailma -kurssilla saatua teoriaa käytäntöön. Tapahtumia on tehty myös omalla ajalla, joten opiskelijoiden sitoutumista tapahtumien tekemiseen on ollut ilo seurata, kertoo tapahtumaliiketoiminnan lehtori Hanna-­Mari Karhinen.

Lahti Pride järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa.