Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robottibussia näkee kohta Paavolassa ja keskustassa

Lahdessa kokeillaan robottibussia osana muuta joukkoliikennettä tänä kesänä. Koeajossa olevan robottibussin voi nähdä katukuvassa touko–kesäkuussa. Koeajot tehdään ilman matkustajia. Tavoitteena on, että matkustajille avoin liikennöinti päästään aloittamaan kesäkuun aikana.

Robottibussissa on kuusi matkustajapaikkaa ja turvakuljettaja. Bussi kulkee maksimissaan 20 kilometriä tunnissa. Rauhallisesti liikkuvaan kulkuvälineeseen kannattaa pitää turvaväli, koska esteen havaitessaan robottibussi pysähtyy nopeasti.

Reitti kulkee Paavolassa sijaitsevalta Wanhalta Herralta kirjaston, Trion, kaupunginsairaalan, torin ja Malvan kautta takaisin alkupisteeseen. Reitissä ja pysäkkien sijainneissa on huomioitu etenkin Wanhan Herran asiakkaiden ja alueen asukkaiden suosimat palvelut, mutta ilmainen robottibussi on avoin kaikille.

Tampereella robottibussi on liikennöinyt vuoden alusta asti ja saavuttanut yli 2 500 matkustajan määrän. Palvelu on otettu positiivisesti vastaan ja sen koetaan parantavan joukkoliikenteen saavutettavuutta.

Palvelun operoinnista vastaa Remoted oy. Kokeilu kestää kuusi kuukautta.

6

matkustajapaikkaa on yhdessä robottibussissa.