Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lämmin luonnon­kivi muovautuu Sopenkorvessa myös dildoksi tai vaginakuulaksi

Kivikö kylmää – kaikkea muuta! Luonnonkivi on lämmin ja ekologinen materiaali, julistavat Woimankiven yrittäjät Emma ­Hietanen ja Markku Hietanen.

He törmäävät tuon tuosta hämmästelyyn, kun selviää, että he valmistavat yksilöllisiä dildoja ja vaginakuulia käsityönä suomalaisesta luonnonkivestä, ainoana Suomessa.

– Suomalainen kivi on tosi tiheää koostumukseltaan, se lämpenee ihanasti ja siinä pysyy lämpö pitkään, valottaa Emma Hietanen.

– Dildo myös kestää vaikka äidiltä tyttärelle! hän nauraa.

Heille on tärkeää, että tuotanto on ympäristöystävällistä: kivihiomo ei kuormita ympäristöä ja hukkapalatkin käytetään muihin tuotteisiin. Heidän Takojankatu 5:n kivipuodissaan on myynnissä myös kivikoruja, hierontakiviä ja taskukiviä.

Idea kivihiomosta lähti kehkeytymään pikku hiljaa. Emma Hietanen on myös seksuaaliterapeutti, joten intiimituotteille oli asiakaskunta valmiina.

– Itse jumppasin ulkomailta tilatulla, kivisellä vaginakuulalla. Ajattelin, että niitä olisi kiva alkaa tuoda Suomeen.

Kiven pinta on silkinsileä, joten se ­tuntuu ­pehmeältä.

Yrittäjä Emma Hietanen

Ajatus tyssäsi, koska tuotantoketjun jäljittäminen olisi ollut vaikeaa, ja Hietasen mieleen tuli suomalainen kivi. Sopivaa kivihiomoa ei kuitenkaan löytynyt, jolloin puoliso tarttui toimeen. Markku Hietanen on koulutukseltaan hieroja ja tehnyt myös ravintola-alan töitä.

– Ikinä en ollut kiviä hionut, mutta hyppäsin Lahden kivikerhon matkaan ja tutustuin vuoden verran kivenhiontaan.

Ala vei miehen täysin mennessään, joten pariskunta laittoi koneet tilaukseen ja oman kivihiomon pystyyn, koronan keskellä. Villähteen Korin tiloista hiomo muutti tänä vuonna Sopenkorpeen, missä 40 neliötä on hyödynnetty tarkkaan. Markku Hietanen ahkeroi pikku puodin yhteydessä olevassa pajassaan timanttisahan, sorvin ja hiomakoneiden äärellä.

– Timanttihionta ja vesi ovat se, millä kiveä työstetään, hän kertoo. Viimeiseksi tuote menee kiillotusmyllyyn. Valmistusprosessi on täysin kemikaaliton, edes lakkaa ei käytetä. Yhden dildon eri työvaiheisiin kuluu kuutisen tuntia.

Kaikki intiimituotteet ovat uniikkeja ja syntyvät luovalla yhteistyöllä: Emma Hietanen ideoi ja puoliso toteuttaa.

– Testaan, mihin kivi taipuu, Markku Hietanen summaa.

– Mieletöntä kädentaitoa, vaimo suitsuttaa puolison kädenjälkeä.

Kividildojen hinnat alkavat noin 300 eurosta, mutta ostajia on riittänyt.

– Näitä pidetään kauniina ja ihanina käyttää. Kiven pinta on silkinsileä, joten se tuntuu pehmeältä. Niiden paino myös rauhoittaa, Emma Hietanen kertoo palautteesta. Yrityksen lähtökohta ovat hänen mukaansa seksuaalisuuden kunnioitus ja rakkaus suomalaiseen luontoon.

Tuotteissa käytetään eri kivilajeja, kuten graniittia ja migmatiittia. Raaka-aineen he keräävät pääosin itse reppuun luonnosta.

– Suomalainen maaperä on rikas ja väriäkin löytyy, Markku Hietanen sanoo esitellen vihreää aventuriinia.

Tuotteet ovat kestäviä eivätkä rikkoudu esimerkiksi lattialle pudotessaan.

Woimankivellä on muutamia jälleenmyyjiä, mutta oma verkkokauppa ja nettisivut ovat vielä kehitteillä, tärkein myyntikanava on ollut Instagram.

Sopenkorvessa heitä viehättää käsityöläisten yhteisö, ihan naapurista löytyi niin puiset rasiat tekevä Puine kuin verkkosivujen tekijäkin. Toiminnan kehittämiseen pariskunnalla on ideoita, vientiäkin on viritelty.

– Mutta etenemme hitaasti, niin kuin kivikin hioutuu, he myhäilevät.