Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suurin IT-työnantaja rekrytoi Lahdessa – nämä 3 megatrendiä kysyvät osaajia

Alalla haetaan erityisosaamista, mutta opintojen ja työelämän välissä on vielä kuilu.

Alati kasvava IT-ala ja sen lähes loputtomat mahdollisuudet ottavat jalansijaa Lahdessa paitsi opiskelumahdollisuuksien myös työllistymisen näkökulmasta. Suomen suurimmalla IT-alan työllistäjällä on jo yksistään Lahdessa seitsemän avointa paikkaa haussa lehden ilmestymisen aikaan. Eikä se suinkaan johdu vaihtuvuudesta.

– Lahdessa on osaamista koko ajan enemmän ja enemmän. Mielestäni LUT ja LAB ovat piristäneet hommaa hurjasti, kertoo itsekin Lahdessa asuva CGI:n paikallisjohtaja Matti Koljonen.

Lahdessa yrityksen työntekijöiden sitoutuneisuus on Helsinkiin verrattuna suurempi.

Alalla 20 vuotta työskennellyt Koljonen on uransa aikana “devannut” eli ohjelmoinut, ollut ohjelmistoarkkitehtina ja toiminut niin liiketoimintapäällikkönä kuin kehitysjohtajanakin. Nykyisessä asemassaan hän toimii etenkin teknologiajohtajana.

Hän listaa tekijöitä tarvittavan varsinkin volyymin puolesta pilvipalveluissa. Kun aiemmin yrityksillä oli omat palvelimet toimistotiloissaan, nyt data viedään pilveen eli eri puolilla maailmaa sijaitseviin valtaviin konesaleihin, joita ylläpitävät Googlen kaltaiset digijätit. Yritysten järjestelmien siirtyminen pilveen onkin alalla megatrendi.

– Uudet ohjelmistot rakennetaan pilveen eri tavalla kuin vanhat ohjelmistot sinne viedään, ja pilvialustaa pystyy automatisoimaan valtavasti. Tätä työtä on tosi paljon.

Samaan aikaan yritysten dataa on pystyttävä käsittelemään vastuullisesti ja tietoturvallisesti, mutta sitä on myös osattava hyödyntää liiketoiminnassa. Datan arvoon onkin Koljosen mukaan herätty.

AI tulee joka puolelle.

paikallisjohtaja Matti Koljonen

– Jos miettii tulevaisuuden näkymiä, pilven ohella dataosaaminen on yksi hyvä urapolku, jonka arvo kasvaa vain ajan myötä. Ihmiset, jotka pystyvät esimerkiksi auttamaan asiakasta rakentamaan uutta liiketoimintaa datan avulla, ovat kysyttyjä.

Vaikka IT-alalla on ollut tekijöille kysyntää koko Koljosen uran ajan, on sitä lisännyt muun muassa koronan ja Venäjän hyökkäyssodan aikaansaama räjähdysmäinen digitalisaation käyttöönotto – käytännönläheisenä esimerkkinä arkistunut pilvipalvelu Teams. Pilvisiirtymän lisäksi tekoäly on aiempaa helpommin hyödynnettävissä.

– Onko ChatGPT tuttu? kysyy Koljonen ja kertoo kyseisen palvelun popularisoineen tekoälyn.

Tekoälyteknologiaa on ollut aiemminkin olemassa, mutta nyt sitä pääsee hyödyntämään kenen tahansa asiakkaan tarpeisiin.

– Siinä on urapolun kannalta valtava potentiaali, eikä tekeminen lopu, sillä AI [artificial intelligence, tekoäly englanniksi] tulee joka puolelle.

Koska tekoälyllä pystytään Koljosen mukaan pian korvaamaan kokonaisia kehitystiimejä, joissa asiantuntijat loivat ohjelmistoa koodirivi kerrallaan, korostuvat alalla jo nyt ihmissuhdetaidot.

– Ohjelmistokehittäjän on ymmärrettävä, mitä asiakas tarvitsee sekä miten ja minkälaisella ohjelmistolla se ratkaistaan. Ja pystyttävä tämä ymmärrys kuvaamaan niin, että tekoäly pystyy sen ratkaisun toteuttamaan.

Yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat Koljosen näkemyksellä toimivat väylät päästä alaan käsiksi. Näitä väyliä pitkin myös CGI:lle tullaan töihin.

– Itse olen ammattikorkeakoulupohjalta, ja olemme saaneet amk:sta paljon osaajia. Yliopistopuolella on sitten mahdollisuudet “data scientistin” [matemaattisesti dataa analysoiva] kaltaisiin tehtäviin.

Alalla vallitsee kuitenkin jonkinasteinen kohtaamattomuus opinpolulta valmistuvien ja työmarkkinoiden osaajatarpeiden välillä.

– Se on jännä tilanne ja siinä on tietty gap [kuilu]. Työvoimapula on valtava, mutta samaan aikaan vastavalmistuneilla voi olla haasteita löytää se ensimmäinen työpaikka. Riippuen opintojen suuntautumisesta voi työelämään kiinni päästäkseen olla vielä paljon opiskeltavaa, Koljonen avaa.

Tilannetta paikatakseen CGI keksi oman väliintulonsa.

– Viime kesänä toteutimme tavoitteellisen Cloud talent -ohjelman, jossa palkattiin 27 henkilöä suoraan koulunpenkiltä. Kolmessa kuukaudessa koulutimme heistä pilviosaajia, josta he saivat samalla sertifioinnin. Ne ovat alalla tärkeä todiste henkilön osaamisesta.

Koljonen kyseenalaistaakin, mikseivät valmiit sertifiointipolut voisi olla osana oppilaitosten koulutusohjelmia.

– Se olisi luonteva tapa, ja samalla saisi opintopisteitä. Silloin meillä taas olisi suoraan osoittaa asiakkaillemme, että “hei, tämä tekijä hallitsee nämä jutut”.