Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkamyrsky putsaa keskustan kadut viikonloppuna, autoja siirrettävä

Keskustan katujen tehopuhdistus järjestetään tämän viikon perjantaista alkaen neljän päivän ajan. Hiekkamyrsky 2023 -operaatiossa poistetaan ydinkeskustan hiekoitushiekat ja pestään ajoradat, pysäköintipaikat, keskikorokkeet ja kevytväylät. Operaatio koskee laajaa aluetta keskustassa.

Puhdistettavalle alueelle asennetaan ajoneuvoja koskevia siirtokehotusmerkkejä noin 2–3 vuorokautta ennen kaupungin puhdistustyön aloittamista. Autot voi siirtää Toriparkkiin, joka on maksutta käytössä torstaista 20.4. klo 19 maanantaihin 24.4. klo 9.

Pysäköintisovellusta käyttävän on varmistettava, ettei automaattinen kamerapysäköinti ole käytössä. Pysäköinnistä ei veloiteta, kun automaattinen kamerapysäköinti on pois päältä. Sovelluksen kautta veloitettuja maksuja ei palauteta.

Autot, joita ei ole siirtokehotuksesta huolimatta siirretty, siirretään kauppatorille. Siirron kulut ovat 130 euroa ja ne peritään auton omistajalta. Siirtokehotukset ovat voimassa, kunnes kaupunki on poistanut siirtokehotusmerkit.

Operaation alkuperäiseen yksityiskohtaiseen suunnitelmaan tuli muutoksia torille pystytettävän Pelicansin kisakatsomon vuoksi. Alun perin lauantaille merkityt alueet puhdistetaan sunnuntaina ja sunnuntain alueet lauantaina.

Operaation jälkeen normaali hiekanpoisto jatkuu alueen ulkopuolisilla kaduilla.