Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalit | Mira Niemisen kampanja sai alkunsa neljä vuotta sitten

Lahden kaupunginhallituksessakin nykyään istuva Mira Nieminen on perussuomalaisten uusi lahtelainen kansanedustaja 5 389 äänen potillaan. Nieminen päihitti tämän kauden kansanedustajista sekä Jari Ronkaisen että Rami Lehdon. Lopulta heistä vain Ronkainen onnistui uusimaan paikkansa, ja Lehdon kohtaloksi tuli tippua eduskunnasta.

Nieminen tukijoukkoineen vietti vaalivalvojaisia Laune-baarin yläkerrassa sijaitsevassa juhlatilassa.

– On tämä ihan mieletön fiilis, kyllä sellainen vähän epätodellinen olo on vielä. Kovan työn takana tämä on, se työ palkitaan nyt, Nieminen tunnelmoi paikan varmistuttua.

Niemisen mukaan hänen kampanjansa lähti tavallaan liikkeelle jo neljä vuotta sitten, jolloin kansanedustajan paikka oli jo lähellä. Tuolloin hän oli vielä asikkalalainen ehdokas, mutta kuluneen vaalikauden aikana Nieminen tuli mukaan lahtelaiseen kunnallispolitiikkaan noustuaan valtuustoon ja lopulta myös kaupunginhallitukseen vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Nyt hän sai Lahdesta 2 422 ääntä, noin 45 prosenttia kokonaispotistaan. Vertailun vuoksi todettakoon, että lahtelainen kansanedustaja Rami Lehto sai täältä vain noin 300 ääntä enemmän. Vielä kuntavaaleissa Lehdon kannatus oli noin kaksinkertainen Niemiseen verrattuna. Asikkalasta Niemiselle tuli 489 ääntä, joka kymmenes kunnassa annettu ääni.

Perussuomalaiset oli lopulta vaalien toiseksi suurin puolue, mutta tavoiteltu hallitustunnustelijan paikka meni suurimmaksi puolueeksi nousseelle kokoomukselle.

– Muutosta on nyt haluttu. Oikeistohallitusta on nyt toivottavasti tulossa vastapainoksi edelliselle hallitukselle.

Paikallispolitiikan myötä Niemisellä on selvä käsitys siitä, millaisia tavoitteita täältä tulevien kansanedustajien pitää ajaa Lahden seudun hyväksi.

– Nykyään meillä on valtavasti edunvalvonta-asioita. Elinvoima ja työllisyys ovat ykkösjuttuja, ja alueen vetovoima.

Nieminen myös mainitsee, että tiestöasiat ovat hänelle läheisiä.

– Mutta ei ratahankkeita, hän täydentää painokkaasti.

Nieminen siirtyy kansanedustajaksi poliisin tehtävästä. Viimeksi hän toiminut tutkinnanjohtajana Kouvolassa. Tuleva kansanedustaja uskoo, että vanhasta siviiliammatista on apua uudessa työssä.

– Kyllä se antaa yhteistyökykyä ja lehmänhermoja, niitä on kasvatettu yli 20 vuotta. Pystyy tulemaan ihmisten kanssa toimeen, keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja.