Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalit | Kaurayrittäjä jysäytti vaalien suurimman paukun

Raikuvia aplodeja, kättelyjonoa, skoolauksia, liikuttuneitakin ilmeitä. Hollolalainen Teemu Kinnari (kok.) sai sankarin vastaanoton muilta kokoomuslaisilta saapuessaan Lahden vaalivalvojaisiin kymmenen aikoihin illalla.

Kinnari teki näiden vaalien paikallisesti kovimman tempun napattuaan ensikertalaisena kansanedustajan paikan komealla 7 371 äänen potilla.

– Vaikka olen ensikertalainen, aidosti kyllä tavoiteltiin läpimenoa. Nyt kun tämä alkaa realisoitua, on tämä silti hämmentävää. Kyllä tämä on ihan valtavan työn takana ollut. Varmasti menee päivä ja pari vielä pureksiessa tätä asiaa, Kinnari kommentoi lehdellemme tuoreeltaan vaali-iltana.

Kinnari teki valintansa eteen pitkän ja määrätietoisen kampanjan. Ensikertalaisena hän tiedosti, että tunnettuutta on rakennettava pitkäjänteisesti.

– Heinäkuun toisena päivä lähdettiin kiertämään, Kinnari muistelee.

Kinnarille avautui hyvä sauma päästä eduskuntaan, kun kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Kalle Jokinen jättäytyi pois eduskunnasta ja tuli mukaan Kinnarin tukijoukkoihin. Maanviljelijänä ja kaurayrittäjänä Kinnari nosti kampanjassaan esille muun muassa maa- ja metsätalouteen sekä suomalaiseen ruokatuotantoon liittyviä teemoja.

Hollolassa Kinnari sai lähes 1 900 ääntä, mikä on peräti 14 prosenttia kaikista kunnassa annetuista äänistä. Lahdesta tuli varsin mukava 2 349 äänen potti. Esimerkiksi ex-lahtelainen puoluetoveri Ilkka Viljanen joutui tyytymään vanhassa kotikaupungissaan lähes 900 ääntä pienempään saaliiseen.

Lahden vaalivalvojaisissa Kinnari sai kuulla leikin varjolla heitettyjä, mutta sitäkin todenperäisempiä sutkauksia edessä olevista tehtävistä. Itärata pitäisi kuulemma pysäyttää mielellään heti ensimmäisellä viikolla ja paikallisiin sote-palveluihinkin tarvittaisiin kipeästi lisää rahoitusta.

– Isot haasteet odottavat, mutta kääritään hihat ja ryhdytään töihin, sitä varten sinne on hakeuduttu, Kinnari kommentoi.

Paikallisilla ja helsinkiläisillä politiikan kuluttajilla on nyt syytä tarkkuuteen nimisekaannusten välttämiseksi. Ei ole sattumaa, että Kinnarilla on lähes samanlainen sukunimi kuin ministeri Ville Skinnarilla (sd.). He ovat pikkuserkkuja, joilla molemmilla on sukujuuria samalla Kinnarin tilalla.