Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tivoli Sariola ei tule Lahteen – kiertueen alku uusiksi talvisen sään takia

Tivoli Sariola aloittaa vuoden 2023 tivolikiertueensa tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta 15. huhtikuuta. Näin ollen perinteinen kiertueen avaus Lahdessa jää tänä vuonna kokonaan väliin.

– Meidän täytyy lykätä kiertueelle lähtöä, näillä sääolosuhteilla tivolia ei uskalla vielä pääsiäisenä avata. Vaikea päätös, mutta viimevuotisesta Lahden lumi- ja jääkaaoksesta ei haluta uusintaa. Kalusto ja henkilökunta olivat kovilla, avaus myöhästyi eikä luminen tivolikenttä houkutellut huvittelijoita. Silloin tilanne oli olosuhteiden puolesta vielä tämänvuotista parempi, harmittelee Tivoli Sariolan toimitusjohtaja Ville Sariola tivolin tiedotteessa.

Tivolia ei uskalla vielä avata.

Ville Sariola

Tivoli Sariolan Lahden vierailu peruuntuu siis tänä vuonna kokonaan, ja Turun vierailun aloitus aikaistuu viikolla.

– Lahden vierailuaika olisi lopulta mennyt niin lyhyeksi, että päätimme aloittaa kiertueen suoraan Turusta. Näin ollen Turun vierailu pitenee tänä vuonna viikolla. Sääennusteet voivat toki muuttua vielä moneen kertaan, siksi tämä päätös tehtiin arvioimalla montaa tekijää, kuten kenttien kuntoa ja muuttojen sujuvuutta, toimitusjohtaja selventää.

Sariolan mukaan päätös koskee vain tätä vuotta.

– On tämä kyllä meillekin vähän erikoista, kun ollaan totuttu starttaamaan kiertue Lahdesta. Lahteen lähtö olisi kuitenkin ollut aivan liian iso riski. Päätös koski nyt tätä vuotta, ensi vuoden suhteen ei olla tehty mitään ratkaisuja.

135-vuotiskiertueelle lähtevä Tivoli Sariola on yksi Suomen tunnetuimmista ja vanhimmista tivolialan yrityksistä. Kiertue on perinteisesti alkanut huhtikuun alussa, ja se jatkuu aina lokakuun alkuun saakka.