Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpausselän kisoilla vaikutuksia liikenteeseen ja latujen käyttöön

Viikonloppuna järjestettävät Salpausselän kisat vaikuttavat monin tavoin liikkumiseen urheilukeskuksen lähiympäristössä.

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin ja -rakentamiseen koko kisaviikoksi, sunnuntaihin 26.3 kello 21 asti. Tällöin stadion ja kisaladut on suljettu kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja hiihtäminen alueella on kielletty. Purkutöitä tehdään maanantaista 27.3. keskiviikkoon 29.3. asti.

Kuntoilijat pääsevät hiihtämään koko kisaviikon aikana ja myös kisaviikonloppuna Tapanilan kuntoladuille Mäkirinteenkadun, Sykekadun ja vanhan raviradan parkkipaikoilta ensilumenladun kautta.

Salpausselän kisat vaikuttavat myös joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella.

Suurhalli Areena ja Salpausselkähalli ovat kisaviikonloppuna vain kisajärjestäjän käytössä.

Seuraavilla katuosuuksilla on liikennettä rajoitettu: Suurmäenkatu (27.2.–31.3.), Teivaankatu (20.–28.3.2023), Svinhufvudinkadun risteykset: ajoreitti Jalkarannantielle ja Hollolankadulle (24.–26.3.2023), Paasikivenkatu Ståhlberginkadun risteyksestä kohti Urheilukeskusta (24.–26.3.).

Salpausselänkatu liikenneympyrästä Urheilukeskukseen suljettu on suljettu 29.3. asti. Veikko Kankkosen raitti ja Satamaradanpolku Lahti Hallin nurkalta suljettu Hämeenlinnantielle saakka on suljettu 23.–27.3. Kevyenliikenteen väylä ei ole käytössä kyseisenä aikana.

Urheilukeskuksessa ja sen lähiympäristössä sijaitsevia pysäköintialueita on myös otettu kokonaan tai osittain vain kisaorganisaation käyttöön.

Kisapaikalle saapuvia kisavieraita pyydetään mahdollisuuksien mukaan käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Kisalipulla kisapaikalle pääsee veloituksetta Lahden seudun liikenteen LSL:n busseilla.

Kisalippu toimii bussilippuna voimassaolopäivän ajan. Kisalipun viiva- tai QR-koodi toimii sekä tulostetusta lipusta että kännykän näytöltä. Koululaislippu toimii bussilippuna koko Salpausselän kisojen ajan.