Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden Lauantainäyttämö valittiin Vuoden harrastajateatteriksi – raati arvosti ­­taiteellista kunnian­himoa ja tasoa

Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Vuoden harrastajateatteriksi Lahden Lauantainäyttämön. Valinnan teki liiton hallituksen jäsenistä koostuva raati.

Palkintoa haki 16 teatteria, ja valinta tehtiin hakemusten sekä ensimmäistä kertaa toteutetun suuntaa- antavan some-äänestyksen perusteella.

Äänestykseen tiensä selvittivät Lahden Lauantainäyttömän lisäksi Lemin Nuorisoseura Lemiltä, Eräs Teatteri Hämeenlinnasta ja The Finn-Brit Players Helsingistä.

Lauantainäyttömän esitykset ovat omaleimaisia, tarkasti koreografioituja ja jopa taiturimaisia teoksia.

Teattereiden erilaisuus toi haastetta raadille, mutta lopulta valinta oli hyvin yksimielinen.

Lahden Lauantainäyttämö valittiin Vuoden harrastajateatteriksi seuraavin perustein: ”Lahden Lauantainäyttämö on taiteellisesti kunnianhimoinen ja tasokas harrastajateatteri. He ovat ohjaajansa Tapani Kalliomäen kanssa luoneet omanlaisensa tavoitteellisen harjoittelumetodin, mikä vaatii näyttelijöiltä sitoutumista ja taitoa. Lahden Lauantainäyttömän esitykset ovat omaleimaisia, tarkasti koreografioituja ja jopa taiturimaisia teoksia. Teatteri on myös aktiivinen toimija valtakunnallisella harrastajateatterikentällä ja toimii erityisesti taiteellisena suunnannäyttäjänä monille teattereille.”

Vuoden Harrastajateatteri -palkinto jaetaan vuosittain. Palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit ja sen arvo on 1 000 euroa.

Kalliomäki aloitti Lauantainäyttämön ohjaajana syksyllä 2019, jolloin ensi-iltaan valmistui Nikolai Gogolin teokseen Reviisori perustuva Åbo Svenska Teaterin johtajan Jukka Aaltosen sovitus Reviisori eli ­kunnan koukkuja.

Reviisoria seurasi syksyllä 2020 toinen Gogolin teos, nyt novelliin Päällysviitta perustuva näytelmä Päällystakki.

Viime vuoden syksyllä Lauantainäyttämö toi ensi-iltaan kolmannen Kalliomäen ohjauksen, Arto Paasilinnan romaaniin perustuvan Jäniksen vuoden. Näytelmän viimeiset esitykset ovat Pikkuteatterissa tämän viikon perjantaina ja lauantaina.