Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungintalon perusparannus kääntymässä loppusuoralle

Lahden kaupungintalon iso perusparannushanke on jo niin pitkällä, että viime viikolla päästiin viettämään hankkeen harjannostajaisia. Urakan on tarkoitus valmistua juhannusviikolla, jolloin kauttaaltaan uudistunut arvorakennus päästään ottamaan käyttöön syksyllä.

Näillä näkymin urakan hinnaksi tulee 22–23 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on siis hieman ylittymässä arvioidusta 22 miljoonasta, mikä johtuu muun muassa rakennustarvikkeiden kovasta hinnannoususta ja suunniteltua laajemmasta korjaustarpeesta.

Toisaalta kustannuksia on saatu myös pidettyä kurissa muun muassa siten, että työmaalle onnistuttiin tilaamaan iso erä kuparia ennen kuin sen hinta kolminkertaistui.

Perusparannus on ollut tekijöilleen vaativa urakka, kun suojeltuun arvorakennukseen on sovitettu nykyaikaista talotekniikkaa.

Teknisten uudistusten lisäksi taloon tulee myös merkittäviä toiminnallisia uudistuksia, joista näkyvin on sisäpihan kattaminen. Parhaillaan työmaalla onkin käynnissä sisäpihan kattavan teräsrunkoisen kattorakenteen lämpölasien asennus.

Purkujätettä kiinteistöstä syntyi yhteensä yli 600 tonnia ja puretusta jätteestä on hyötykäytetty 99 prosenttia. Osa puretusta aineksesta palautuu takaisin rakennukseen entisöitynä. Esimerkiksi puuovet ja ikkunat viedään pajalle, tarkastetaan ja korjataan uusiokäyttöä varten

.