Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanpuolustuksen suosio näkyy myös taloudellisena tukena – yksityishenkilöt ja yritykset tukevat maakuntajoukkoa yhdistyksen kautta

Viimeisen vuoden aikana entisestään kasvanut vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan suosio on näkynyt myös Varmistin ry:ssä, joka on Päijät-Hämeen maakuntajoukon tukiyhdistys.

Omalla jäsenyydellään kotiseudun turvallisuutta tukemaan on sitoutunut jo yli 500 päijäthämäläistä ihmistä. Varmistimen jäsenmäärä on kasvanut perustamisvuodesta 2009 lähtien jatkuvasti. Viime vuonna tapahtunut turvallisuusympäristön muutos kiihdytti jäseneksi hakeutumista vuoden aikana noin kahdella sadalla jäsenellä. Suuri osa uusista jäsenistä on myös osallistunut yhdistyksen ampumatoimintaan.

– Varmistimen jäseniksi on hakeutunut kaikenikäisiä, erilaisista taustoista tulevia päijäthämäläisiä. Olen ilahtunut siitä, että pystymme tarjoamaan kaikille väylän osallistua oman kotiseudun turvallisuustyöhön, vaikka esimerkiksi aktiivinen reserviläistoiminta ei omalla kohdalla olisi soveltuva tapa. Samalla tavalla kuin henkilöjäsenet, meitä tukevat lukuisat yritykset saavat kyllä tuelleen vastinetta, kertoo Varmistimen puheenjohtaja Timo Wallenius.

Varmistimen jäseniksi on hakeutunut kaikenikäisiä, erilaisista taustoista tulevia päijäthämäläisiä.

Varmistin on päijäthämäläisenä maanpuolustusjärjestönä poikkeuksellinen, sillä sen nimenomainen tarkoitus on tukea alueella toimivaa Puolustusvoimien joukkoa. Tämän vuoden alkuun mennessä Varmistin ry on kerännyt maakuntajoukon hyväksi yhteensä 77 569,50 euroa. Jäsenmaksu- ja muilla tuloilla on muun muassa hankittu koulutusmateriaalia, tuettu kouluttajakoulutusta sekä hankittu maakuntajoukoille virka-aputehtävissä ja poikkeusolojen toiminnassa tarpeellista materiaalia.

Varmistin toimii myös ampumaseurana ja sillä on sisäampumarata. Toimihenkilöille ei makseta palkkioita, vaan kaikki hankitut resurssit ohjataan suoraan tuettavalle joukolle.

Varmistimen julkaisema Varmistin-lehti jaetaan Päijät-Hämeen kirjastoihin. Sitä voi myös lukea Varmistimen verkkosivuilla.

– Tuomalla maakuntajoukon toimintaa ja sen tukemista näkyville, meillä on mahdollisuus antaa hyvinkin käytännönläheisiä perusteita maakunnalliselle turvallisuudentunteelle. Täällä tehdään valtavasti hyvää työtä, hyvin tuloksin, ja siihen on vielä kaikilla mahdollisuus olla vaikuttamassa, Wallenius toteaa.

Varmistin ry:n tukema maakuntajoukko on rauhan aikana koulutus- ja valmiusorganisaatio, ja poikkeusoloissa paikallispuolustusta hoitava Puolustusvoimien joukko.