Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä seitsemän suurta urheilutapahtumaa tullaan kokemaan seuraavan seitsemän kuukauden aikana

Lahden suurtapahtumavuosi käynnistyy kahden viikon päästä. Se on seitsemän urheilutapahtuman massiivinen kokonaisuus, jossa osa tapahtumista saapuu ensi kertaa Lahteen.

– Tapahtumajärjestäjiä on poikkeuksellisen paljon, ja tapahtumat ovat merkittävän isoja. Myös kirjo on laaja, kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

Lahden kyvykkyys järjestää tapahtumia paranee hänen mukaan entisestään tämän vuoden jälkeen. Suurtapahtumien suma keskittyy seitsemän kuukauden mittaiselle ajanjaksolle, joka alkaa helmikuun Finlandiahiihdosta.

– Täytyy muistuttaa, että meillä tulee olemaan myös huikeita musiikkifestivaaleja, ja kaupunki on täynnä muitakin tapahtumia erityisesti tämän seitsemän kuukauden ikkunan sisällä.

1 FINLANDIA-­HIIHTO 25.–26.2.

50-vuotisjuhlakisoihin ilmoittautuneita 3 500. Tarkoituksena oli toteuttaa perinteinen reitti Hämeenlinnasta Lahteen, mutta sään vuoksi kilpailut järjestetään tuttuun tapaan urheilukeskuksessa. Tapahtumatoriin panostetaan aiempaa enemmän, jotta alueelle voi tulla viihtymään, vaikkei itse hiihtäisikään. Yleisölle maksuton.

2 HOPEASOMPA 3.–5.3.

Lasten ja nuorten talviurheilutapahtuma, joka tuo Lahteen Suomen nuoret hiihtokyvyt niin maastohiihdossa, mäkihypyssä kuin yhdistetyssäkin. Järjestetään ensi kertaa Lahdessa. Paikalle urheilukeskukseen odotetaan 2 500:aa ihmistä. Yleisölle tapahtuma on maksuton.

3 SALPAUSSELÄN ­KISAT 24.–26.3.

Satavuotiskisat toteutetaan yli 700 vapaaehtoisen voimin. Maailman huiput kilpailevat maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Vip-lippupaketit ovat saaneet suosiota. Järjestäjä kertoo 100-vuotisjuhlagaalan kruunaavan kisat lauantai-iltana. Sunnuntaille odotetaan yhtä paljon kävijöitä kuin lauantaille. Lippuja myydään sekä yksittäisille päiville että koko viikonlopulle.

4 FLND GRVL 10.6.

Finland Gravel on Valtteri Bottaksen ideoinnista lähtenyt kansainvälinen soratiepyöräilyn tapahtuma, joka järjestetään ihka ensimmäistä kertaa. Kisoihin odotetaan 1 500:aa pyöräilijää, joista suuri osa Yhdysvalloista. Soratiereittejä on muun muassa 177:n ja 77:n kilometrin edestä, uskollisena Bottaksen F1-numerolle 77. Kisakeskus ja expo-alue ovat urheilukeskuksessa, lähdöt satamasta. Lauantai-iltana satamassa jälkijuhla, jossa livemusiikkia ja palkintojenjako. Yleisölle maksuton.

5 IRONMAN 70.3 1.7. sekä 26.–27.8.

1.7. triathlonin osakilpailu, josta mahdollisuus päästä MM-kisoihin 26.–27.8. Osakilpailu järjestetään viidennen kerran Lahdessa. Sibeliustalon ympäristöön odotetaan 1 500:aa urheilijaa. Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa Lahdessa. Kisakeskus on urheilukeskuksessa. Viikolla myös lasten kisoja sekä harjoituksia kilpailijoille. Paikalle odotetaan 4 000:ta urheilijaa. Yleisölle maksuton

.

6 KALEVAN KISAT 27.–30.7.

Televisioidut yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut, jotka järjestetään kuudennen kerran Lahdessa. Paikalle odotetaan 600:aa urheilijaa ja 20 000:ta katsojaa. Järjestäjä kertoo vip- ja hospitality-palveluille olevan aiempaa enemmän kysyntää. Kisakeskus on urheilukeskuksessa, kävely järjestetään Pallaksen rantareitillä. Lippuja myydään sekä yksittäisille päiville että koko viikonlopulle. Pallaksen kävely yleisölle maksuton.

7 SM-VIIKKO 3.–6.8.

Kokoaa 25 lajin Suomen mestaruuskisat samalle viikolle. Järjestetään seitsemättä kertaa, ensi kertaa Lahdessa. Lajeina muun muassa tankotanssi, mölkky, rantavesipallo, parkour ja avovesiuinti. Kaikki SM-kisat järjestetään yhteistyössä lajiliittojen ja paikallisten seurojen kanssa. Kisat sijoittuvat ympäri kaupunkia, esimerkiksi frisbeegolf Mukkulaan. Paikalle odotetaan 3 500:aa urheilijaa ja 10 000:ta katsojaa. Yleisölle maksuton.