Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mitä köyhyydelle ja eriarvoisuudelle voisi tehdä?

Mitä tämä eriarvoisuus tarkoittaa nykypäivänä? Monet ihmiset kamppailevat tämän kanssa. Tuntuu että ihmiset eriarvoistuvat ja lokeroituvat.

Kaikilla ihmisillä ei ole rahaa ostaa kunnon ruokaa. Jokainen euro pitää laskea ja miettiä, mitä kaupasta saa. Kukaan ei halua tätä, mutta tämä on monen arkipäivää. Yritetään saada raha riittämään joka päivä.

Tämä on kumminkin yhtälö, joka on mahdoton. Ostetaan vain hernekeittopurkkeja, makkaraa ja punalappuisia tuotteita, jos sattuu olemaan.

Ruoka on välttämätön paha. Mielessä liikkuu joka päivä, mitä syön seuraavaksi ja riittääkö raha. Tämä on kehä, joka tekee elämän todella epävakaaksi.

Sitä on vaikea kuvitella sellaisen ihmisen, joka ei ole kokenut, miltä tuntuu mennä kauppaan, kun pitää laskea mihin oikein raha riittää ja mitä voi ostaa.

Monella tuntuu tosi pahalta tämä rahattomuus. Tuntuu, että maailma on todella eriarvoinen. Rikas ihminen ei tajua, miltä köyhästä tuntuu.

Olisiko tähän rahattomuuteen jokin ratkaisu? Monet pyörittävät tätä joka arkipäivä. Monet keräävät pulloja, jotta saisivat lisää rahaa. Olisiko yhteiskunnalla jokin ratkaisu tähän?

Mitä tämä ihminen voisi itse tehdä? Jos on sairas, ei voi mennä enää töihin. Moni hakee kaikki sosiaalituet, että pärjää. Mutta tämäkään ei riitä. Lääkelaskut ovat isoja ja se myös syö ruokalaskua, mitä kaupasta voi ostaa. Moni elää kädestä suuhun.

Tämä epäkohta pitäisi poistaa, mutta sitä on vaikea poistaa. Suomi velkaantuu ja ikääntyy. Työntekijät vähenee ja valtion verorahat vähenee. Onko tämä asia, jota ei saada ratkaistua ikinä. Köyhä ihminen on köyhä, ei rikkaaksi muutu millään lailla, ostaa hernekeittopurkkeja ja makkaraa. Kuka voisi auttaa tässä asiassa? Ei kukaan.