Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikku-Vesijärven suunnitelmista asukastilaisuus ensi viikolla

Pikku-Vesijärven puiston suunnittelu on edennyt asukkaiden esittämien toiveiden ja mielipiteiden pohjalta. Suunnitelmien tämänhetkistä tilannetta esitellään asukastilaisuudessa kauppakeskus Trion Palvelutorin Lava-tilassa 24.1. kello 17.30 (kauppakeskus Trio 2. krs) ja verkossa Teams-palvelussa. Tilaisuus kestää noin tunnin.

Tilaisuudessa on mahdollista esittää toiveita ja mielipiteitä suunnitelmasta vielä, kun sen muokkaaminen on mahdollista.

Suunnitelman mukaan nykyisellä kuntoilualueella olevat ulkokuntoilulaitteet uusitaan. Äänestyksessä selkeä enemmistö antoi äänensä ulkokuntoilulaitteille, joissa on monta liiketoimintoa samassa. Kuntoilulaitteeksi onkin valittu useita liikkeitä mahdollistava street workout -laite. Lisäksi ratapenkan viereen on esitetty paikkoja hyppimiseen ja tasapainoiluun. Suunnittelussa on huomioitu, että viereisen Kisapuiston ulkokuntoilupaikalle on tulossa urheilullisemmat painolliset laitteet.

Tankotanssitankoja toivottiin moneen kertaan, ja niiden paikka on esitetty suunnitelmassa Pikku-Vesijärven rantaan. Lisäksi Pikku-Vesijärven kilometrin kierrokselle lisätään maisemaan sopivat merkkipaalut 100 metrin välein asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Entisen kesäteatterin läheisyyteen kaavailtuun lasten seikkailupaikkaan on suunnitteilla eläväinen ja polveileva polku, joka tarjoaa innostavaa tekemistä, nähtävää ja koettavaa monen ikäisille. Suunnitteilla on myös piknik-paikka.

Vesiurkujen lähettyvillä oleva pysäköintialue päällystetään ja autot sijoitetaan nykyistä rajatummalle alueelle. Suunnitelmassa on yhteensä noin 50 autopaikkaa sekä kaksi invapaikkaa ja lisäksi uudet pyöräpysäköintialueet.

Ratapenkereen lähellä olevaa hiekkakentän osaa on tarkoitus muuttaa puistopelialueeksi. Alueelle mahtuu esimerkiksi petanquekenttä, kaksi pöytätennispöytää sekä puistoshakki tai muita asukkaiden toivomia toimintoja.

Pysäköintialueen ja pelipaikan rakennustyöt on tarkoitus tehdä vasta myöhemmin, jotta pysäköintipaikat eivät ole poissa käytöstä tulevana tapahtumien suurkesänä.