Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Walkers-toimintaan etsitään vapaaehtoisia aikuisia

Lahdessa haetaan aikuisia tekemään vapaaehtoistyötä nuorten parissa yhdessä koulutettujen nuorisotyön ammattilaisten kanssa.

Vapaaehtoisia etsivä Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkerseja toimii 14 paikkakunnalla ympäri Suomen. Lahdessa Walkers-toiminnasta vastaan Lahden Diakonialaitos.

Walkers-toiminnan ytimessä ei ole nuorten aktivoiminen, vaan tarkoituksena on tarjota kokemus yhteisöstä, jossa keskeistä on toisten seurassa viihtyminen.

Walkerseja toimii 14 paikka­kunnalla.

Walkers-toimintaan osallistuvat nuoret arvostavatkin kohtaamisia turvallisten aikuisten kanssa ja käyvät keskusteluja arkipäiväisten asioiden lisäksi mielellään myös haastavammista teemoista: mielenterveydestä, ongelmista koulussa, kiusaamisesta, päihteistä, itsenäistymisestä ja omasta identiteetistä.

Viime vuodet ovat entisestään lisänneet nuorten tarvetta tulla nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi omana itsenään.

– Vapaaehtoisten aikuisten merkitys Walkers-toiminnalle on äärimmäisen suuri. Paitsi että he tarjoavat kohtaamisissa nuorille korvaamattoman arvokkaita näkökulmia elämään, ovat he myös omalla panoksellaan mahdollistamassa toiminnan järjestämisen eri puolilla Suomea, Walkers-vapaaehtoistyön koordinaattori Miikka Kortelainen kertoo.

Vapaaehtoisille tehdyn kyselyn perusteella Walkersissa toimiminen on heidän mielestään mielekästä ja palkitsevaa, jopa siinä määrin että vapaaehtoiset ovat valmiita suosittelemaan toimintaa omille ystävilleen ja tuttavilleen. Vapaaehtoiset aikuiset arvostavat Walkers-toiminnassa nimenomaan yhteisöllisyyttä.

Walkers-toimintaan voi hakea vapaaehtoiseksi osoitteessa walkers.fi tai ottamalla yhteyttä: Teemu Kotilainen, 040 663 6755, teemu.kotilainen@dila.fi. Hyväksytyille hakijoille järjestetään koulutus.