Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luhdan korttelin purku ja puhdistus alkaa kesällä

Hämeen ELY-keskus on antanut päätöksen Luhdan korttelissa sijaitsevan pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Alueen rakennukset puretaan uudisrakentamisen tieltä ensi kesänä ja samalla puhdistetaan maaperä.

Kauppakadun, Kulmakadun ja Vesijärvenkadun rajaamalla alueella on ollut liiketoimintaa ja teollista toimintaa vuosikymmenien ajan, minkä seurauksena maaperä on paikoitellen pilaantunut metalleilla, öljyllä ja PAH-yhdisteillä. Puhdistamisesta vastaa kiinteistön omistava Luhta-Kiinteistöt Oy.

Pilaantunutta maata on arviolta noin 150 tonnia. Pilaantunut maa on kaivettava pois, ettei se haittaa alueen tulevaa käyttöä eivätkä maassa olevat haitta-aineet kulkeudu pohjaveteen ja muuhun ympäristöön.

ELY-keskus edellyttää päätöksessään, että pilaantunut maa-aines tulee toimittaa pilaantuneiden maiden käsittelylaitokseen.

Luhdan kortteliin on kaavoitettu kaikkiaan 40 000 kerrosneliömetrin verran rakennusoikeutta. Kaavan toteutuessa korttelin näkyvin osa olisi entisen Anttilan paikalla kaavailtu 17-kerroksinen tornitalo. Paikalle on mietitty vuosien saatossa mietitty muun muassa hotellia.