Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LHS:n historia on ehdolla Vuoden urheilukirjaksi

Lahtelaisen Timo Taulon kirjoittama Lahden Hiihtoseuran historiakirja Kaikkien aikojen hiihtoseura – LHS 1922–2021 on ehdolla Vuoden urheilukirjaksi. Kilpailun finalistit julkistettiin viime viikolla Urheilujournalismin illassa.

Taulo hyödyntää kirjassa käytettyä aineistoa myös Salpausselän kisojen historiaa käsittelevässä juttusarjassamme, joka alkaa tämän viikon lehdessämme

Finaaliin on valittu kahdeksan vuonna 2022 julkaistua teosta. Valinnoista vastaa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon asettama raati.

Vuoden urheilukirja 2022 julkistetaan tiistaina 31.1. Vuoden parhaalle kotimaiselle urheiluaiheiselle teokselle myönnettävä Vuoden urheilukirja -palkinto on jaettu vuodesta 1980 lähtien. Samassa yhteydessä on vuodesta 2016 lähtien valittu Vuoden urheilupostaus.

Palkinnoista päättää Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon nimeämä valintaraati, joka voi jakaa kilpailussa myös kunniamainintoja. Valintaraatiin kuuluvat Esko Heikkinen (pj), Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku, Riitta-Ilona Pummi-Kuusela ja Mika Wickström.

Vuoden urheilukirja -finalistit 2022:

Avauskokoonpano – unelmana A-maajoukkue (Jussi Eskola, Tammi)

Kabinettipeliä urheilujärjestöissä (Tytti Isohookana-Asunmaa, Suomen urheiluhistoriallinen seura)

Kaikkien aikojen hiihtoseura – LHS 1922–2021 (Timo Taulo, LHS)

Naisten laji – kirja jalkapallosta (Johanna Ruohonen, S&S)

Noora Räty – Leijonakuningatar (Marika Lehto, WSOY)

Rakkaudesta lajiin – urheilevat sateenkaarinuoret lähikuvassa (Tiina Tuppurainen & Teemu Silván, LIKE)

Täydellinen keksintö – polkupyöräesseitä (J. P. Pulkkinen, Teos)

Vaarallisen eläimen tilanne (Raisa Jäntti, Puru-kollektiivi)