Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Huumeet vievät turmioon

Nyt Suomessa on alettu puhua kulmat kurtussa huumeisiin kuolleista ihmisistä, joten kysyn, miksei jo vuosikymmeniä sitten Suomessa aloitettu huumeiden käytön suitsimista.

Työskentelin 1990-luvulla muutaman talven Espanjan saarilla, muiden muassa Gran Canarialla. Tämäkin saari oli välityspaikka, jonne huumeita tuotiin paljon esimerkiksi Marokosta.

Jo tuolloin saaren pääkaupungissa Las Palmasissa oli kaupunginosa, jonne poliisit eivät uskaltaneet mennä edes isolla joukolla. Alue oli täynnä huumerikollisia ynnä muuta porukkaa, jotka alistivat kaikki alueen asukkaat valtaansa.

Tuolloin naureskelin saarelaisille espanjalaisten poliisien pelkuruutta, ja kerroin, ettei noin ole Suomessa.

Tuolloin naureskelin saarelaisille espanjalaisten poliisien pelkuruutta, ja kerroin, ettei noin ole Suomessa, eikä ollutkaan silloin.

Vaan kuinkas on nyt! Aivan vastaava tilanne on ollut jo kauan Ruotsissa, ja nyt lehtitietojen mukaan Suomessakin on jo alueita, joihin poliisi ei uskalla mennä ainakaan pienellä porukalla.

Suomi kulkee kaikessa jälkijunassa, mutta miksei täällä ole otettu, eikä oteta oppia muitten maitten kokemuksista? Miksi täällä on ongelman annettu kriisiytyä vuosien ja jopa vuosikymmenien ajan? Miksi yhäkin Suomessa jatkuu asioiden pyörittely ja huumeiden käyttäjien lelliminen?

Espanjassa vapautettiin miedot huumeet 1980-luvulla sosialistivallanpitäjien käskystä, eikä aikaakaan, kun käyttäjät siirtyivät koko ajan kovempiin huumeisiin. Huumeongelma räjähti käsiin, ja rikollisuus lisääntyi huimasti.

Niinkö haluatte käyvän myös Suomessa, kun mietoja huumeita vaaditte vapaasti käytettäviksi?