Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahti juhlii itsenäistä Suomea monipuolisella ohjelmalla

Itsenäisyyspäivänä eli ensi viikon tiistaina Lahdessa on tarjolla monenlaista päivän teeman liittyvää ohjelmaa.

Koko perheelle suunnattu ja kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla alkaa kello 13 Sibeliustalolla. Käsiohjelmia jaetaan ovelta kello 12.15 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa hiekka-animaatiota, tanssi-akrobatiaa, musiikkia ja tanssiesityksiä. Juhlapuheen pitää Lahti-mitalilla palkittu ympäristöasiantuntija Saara Vauramo ja kaupungin tervehdyksen tuo valtuuston puheenjohtaja Juha Rostedt. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se kestää noin 50 minuuttia.

Itsenäisyyspäivä alkaa perinteisin menoin Ristinkirkon jumalanpalveluksella kello 10, minkä jälkeen ohjelmassa on kunnianosoitus Ristinkirkon sankarihaudoilla kello 11.

Sinfonia Lahden perinteinen itsenäisyyspäivän juhlakonsertti alkaa Sibeliustalossa kello 15. Ohjelmassa on Helvi Leiviskän harvoin kuultu sinfonia, Jean Sibeliuksen Finlandia, Maamme-laulu ja Sauli Zinovjevin uutuusteos an adagio. Sellotaiteen suurmestari Erkki Rautio tulkitsee veljensä Matti Raution uusklassisen teoksen.

Partiolaisten soihtukulkue lähtee liikkeelle kello 16.30 Vuorikadulta, mistä se etenee Erkonpuiston ja Aleksanterinkadun kautta torin yli Ristinkirkolle iltahartauteen ja partiolupauksenantotilaisuuteen.

Päivän päätteeksi on vesiurkuesitys kello 17 Pikku-Vesijärven puistossa.